«Εξωγήινη» παγωμένη δίνη με διάμετρο 100 μέτρων προκαλεί αναστάτωση (pics & vid)

Gazzetta team
«Εξωγήινη» παγωμένη δίνη με διάμετρο 100 μέτρων προκαλεί αναστάτωση (pics & vid)
Μία παγωμένη δίνη τεραστίων διαστάσεων σε ποτάμι των ΗΠΑ έχει μαγνητίσει τα βλέμματα κατοίκων κι επιστημόνων, με πολλούς να μιλούν ακόμα και για την ύπαρξη εξωγήινων.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν την εξέλιξη ενός σπάνιου φαινομένου οι κάτοικοι της πολιτείας του Μέιν στις ΗΠΑ, καθώς οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που πάγωσαν ποτάμι της περιοχής, δημιούργησαν έναν παγωμένο δακτύλιο, η διάμετρος του οποίου ξεπερνάει τα 100 μέτρα.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το εντυπωσιακό φαινόμενο ώθησε πολλούς να μιλήσουν για την παρουσία εξωγήινων κι άλλα παρεμφερή συνωμοσιολογικά σενάρια, ωστόσο η εξήγηση των επιστημόνων βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους αρμόδιους επιστήμονες που παρατηρούν την γέννηση και την εξέλιξη του φαινομένου ανέφεραν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο παγωμένος δακτύλιος δημιουργήθηκε όταν ο ποταμός Presumpscot πάγωσε εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στη συνέχεια, όμως, όταν ανέβηκε η θερμοκρασία και η επιφάνεια του ποταμού επανήλθε στα κανονικά επίπεδα, η δίνη που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων κάτω από την επιφάνεια, συγκέντρωσε ακόμα περισσότερα κομμάτια πάγου, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει σε τέτοιο βαθμό, που να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του ποταμού κοντά στην πόλη του Ουέστμπρουκ.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν οι επιστήμονες, το φαινόμενο αναμένεται να εκλείψει σε λίγες μέρες, όταν ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία στην περιοχή, για αυτό και στο σημείο σπεύδουν κατά εκατοντάδες οι κάτοικοι της περιοχής για να απαθανατίσουν το εντυπωσιακό φαινόμενο πριν αυτό εξαφανιστεί.

Πληροφορίες: guardian.com