Μοναδικές εικόνες: Απελπισμένη πολική αρκούδα «προσεύχεται» στον ουρανό για λίγο χιόνι (pics)

Gazzetta team
Μοναδικές εικόνες: Απελπισμένη πολική αρκούδα «προσεύχεται» στον ουρανό για λίγο χιόνι (pics)
Οι πολικές αρκούδες βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και δύο μοναδικές φωτογραφίες τις παρουσιάζουν σαν «ικέτες» που παρακαλούν την Φύση για μερικές νιφάδες χιονιού...

Η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στον πλανήτη με την υπερθέρμανσή του, το λιώσιμο παγετώνων εκατομμυρίων ετών και την αύξηση της στάθμης της θάλασσας έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, σε μία προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Μερικοί, όμως, έχουν αρχίσει ήδη να επηρεάζονται από την αλλαγή του κλίματος και δεν είναι άλλοι από τα δεκάδες είδη της άγριας ζωής που διαβιούν στις παγωμένες εκτάσεις των δύο πόλων της Γης.

Κι αν στο νότιο ημισφαίριο η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη από ότι στον Βορρά, στην Αρκτική οι «βασιλιάδες των πάγων», οι επιβλητικές πολικές αρκούδες βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την μείωση του φυσικού τους περιβάλλοντος αλλά και των διαθέσιμων αποθεμάτων τροφής έχουν φτάσει τους πληθυσμούς των θηλαστικών στα όριά τους.

Αυτήν ακριβώς την απελπιστική κατάσταση είχε στο μυαλό ο φωτογράφος Shayne McGuire, ο οποίος κατάφερε να απαθανατίσει ένα μοναδικό καρέ, με μία πολική αρκούδα που φαίνεται σαν να «προσεύχεται» στον ουρανό για την έλευση της πολυπόθητης χιονόπτωσης.

Η θηλυκή πολική αρκούδα στρέφει το πρόσωπό της προς τον ουρανό και μοιάζει σαν να «ικετεύει» την Φύση για την έλευση του πολύτιμου χιονιού, το οποίο σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα συμβάλει στο πάγωμα τεράστιων εκτάσεων στη θάλασσα, επιτρέποντας στους πληθυσμούς των αρκούδων να μετακινηθούν προς αναζήτηση τροφής αλλά και για να φέρουν στην ζωή τα μικρά τους.

Να σημειωθεί πως οι πολικές αρκούδες μπορούν να καλύψουν αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια της εποχής του χρόνου που δραστηριοποιούνται, ενώ κατά το ίδιο διάστημα πρέπει να καταναλώσουν τεράστιες ποσότητες τροφής ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν κατά τους έξι μήνες που θα παραμείνουν σε χειμερία νάρκη.