TOP-5: Οι ποδοσφαιριστές χωρίς γένια που θα θέλαμε στην ομάδα μας

Gazzetta team
TOP-5: Οι ποδοσφαιριστές χωρίς γένια που θα θέλαμε στην ομάδα μας
Βρήκαμε την ιδανική 5άδα για ματσάκι, με τα πιο clean-cut πρόσωπα που κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Σχετικά μακρύ μαλλάκι, σχετικά περιποιημένη φραντζούλα, πρόσωπο σαν να το άγγιξε το μαγικό ραβδί του Noxzema και λίγα τατουάζ εδώ και εκεί.

Μπορεί να μην τα ζήσαμε εκείνα τα χρόνια που μας περιγράφουν οι πατεράδες μας, αλλά φαντάζουν τόσο όμορφα. Ξέρετε, τότε που όλοι ασχολούνταν με έναν παίκτη για τις ικανότητές του, τα ρεκόρ του, το τσαγανό του, άντε και για τον γάμο που μπορεί να έκανε με κάποια διάσημη. Αλλά ως εκεί. Πλέον, μαθαίνουμε πώς κουρεύονται, πώς διατηρούν τα γένια τους, πώς ντύνονται κ.ο.κ.

Ευτυχώς, μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και παίκτες που φροντίζουν σωστά τα μαλλάκια τους -χωρίς πολλές υπερβολές με χρώματα και σχέδια- και κρατούν καθαρό, υγιές και λαμπερό το πρόσωπό τους. Τέτοιους παίκτες τους εμπιστεύεσαι λιγάκι παραπάνω. Όσο κλισέ και να ακούγεται, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ταιριάζει σχεδόν απόλυτα: Άμα ασχολείσαι πολύ με την εμφάνιση, κάπου χωλαίνεις στο γηπεδάκι.

Για αυτό, βρήκαμε 5 παίκτες που θα θέλαμε να παίξουμε μαζί τους μπαλίτσα γιατί ξέρουμε ότι όπως τα γένια δεν κάνουν τον παπά, έτσι και η φανέλα δεν κάνει τον παίκτη. Θέλει σκληρή δουλειά για να φτάσεις σε TOP level και αυτοί το έχουν καταφέρει και με το παραπάνω.

Κέβιν Ντε Μπρόινε

Ο «mastermind» της Μάντσεστερ Σίτι, ο βέλγος χαφ που έχει αγωνιστεί με επιτυχία από μπακ-χαφ μέχρι εξτρέμ και «ψευτοεννιάρι», το «μυαλό» της Εθνικής Βελγίου, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι το απόλυτο εργαλείο στα χέρια του Πεπ. Άριστος πασέρ με ποσοστό ακρίβειας 84%, δουλεύει σκληρά στην προπόνηση και κάνει πάντα ό,τι θέλει ο προπονητής. Ενδεικτικό δείγμα της αγάπης του για το ποδόσφαιρο και της φιλοσοφίας του είναι ότι ποτέ δεν σκέφτεται τα λεφτά. Σκέφτεται δύο φορές πριν αγοράσει κάτι, ενώ μία φορά έφυγε από μπαρ επειδή χρέωναν 26 λίρες το αναψυκτικό!

Νταβίντ Λουίζ

Μπενφίκα, Τσέλσι, Παρί, Εθνική Βραζιλίας, όπου και αν έπαιξε ο... αφάνας Νταβίντ Λουίζ, (ήταν και) είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Αμυντικός ογκόλιθος, καθαρός στα μαρκαρίσματα, ταχύτατος και αρχοντικός, με δυνατό σουτ, κοιτάει τον κόσμο από τα 189 εκατοστά και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού της «Σελεσάο» στο μπράτσο του. Κάθε προπονητής που θα ήθελε να φτιάξει μια άμυνα – μπετόν αρμέ, θα διάλεγε με κλειστά μάτια τον Λουίζ. Αφήστε που ένα τέτοιο «καθαρό» πρόσωπο σε συνδυασμό με τέτοια αφάνα, τον κάνει μεγάλη τυπάρα και εξαιρετικά συμπαθή. Σαν κινητή διαφήμιση του Noxzema ένα πράγμα.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Τον θαυμάσαμε στην εκπληκτική Ντόρτμουντ των αρχών της τρέχουσας δεκαετίας και πλέον τον απολαμβάνουμε να σκοράρει κατά ριπάς με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Με 384 γκολ σε 620 ματς, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, ο «Λέβα» αποτελεί τον κορυφαίο Πολωνό παίκτη εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, που δεν χαρίζεται σε κανέναν, όταν η μπάλα φτάνει στα πόδια του. Χαμηλό προφίλ, προσγειωμένος, με την εξωγηπεδική του ζωή να μας απασχολεί ελάχιστα, επενδυτής σε start-up επιχειρήσεις στην Πολωνία. Ο Λεβαντόφσκι αποτελεί εδώ και καιρό στόχο της Ρεάλ, αλλά οι Βαυαροί δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο να τον χάσουν.

Πάουλο Ντιμπάλα

Μπορεί να είναι μόλις 24 ετών, αλλά όταν ολόκληρη Γιούβε του εμπιστεύεται τη φανέλα με το θρυλικό Νο.10, τότε ξέρεις ότι πρόκειται για το next big thing της Serie A και της Εθνικής Αργεντινής. Στην κορυφή της επίθεσης, στα άκρα, σε ρόλο οργανωτή, όπου και αν αγωνιστεί ο Αργεντινός, κάνει «πράματα και θάματα» με το αριστερό του πόδι και το βλέμμα που γυαλίζει. Σε μόλις τρία χρόνια στη Γιουβέντους, έχει καταφέρει να σκοράρει 68 γκολ σε 140 ματς! Με τη χαρακτηριστική του φράντζα και τη χειρονομία σήμα κατατεθέν σε κάθε του πανηγυρισμό, ο νεαρός Λατίνος έχει αναγκάσει μέχρι και τον Ρομπέρτο Μπάτζο να τον χαρακτηρίσει ως «το 10άρι του μέλλοντος». Βέβαια, σε αντίθεση με το «αλητήριο» αργεντίνικο στυλ που έχουμε συνηθίσει -μακρύ μαλλί, μουσάκι- ο Ντιμπάλα είναι μάλλον ο πιο clean-cut Αργεντίνος του πλανήτη!

Κριστιάνο Ρονάλντο

Το ελληνικό κοινό τον γνώρισε το 2004 στο EURO της Πορτογαλίας. Εκείνο το κλάμα του, μετά το χαμένο Τελικό κόντρα στην Εθνική μας, είναι ίσως η πιο γνώριμη εικόνα για όλους μας, μετά την κούπα στα χέρια του Ζαγοράκη. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ και του Champions League, 5 Χρυσές Μπάλες, δεκάδες ατομικές διακρίσεις, έντονο φιλανθρωπικό έργο και δραστήρια επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο Κριστιάνο είναι ίσως ο πιο iconic ποδοσφαιριστής της γενιάς μας. Διαφημιστικά συμβόλαια με κολοσσούς στο χώρο της εστίασης και της ένδυσης, μόνιμο θέμα στα gossip και lifestyle news των ΜΜΕ όλου του κόσμου. Πάντα κομψά ντυμένος και προσέχει πολύ την εμφάνισή του, σε σημείο που μοιάζει αψεγάδιαστος. Ναι, όσο απίθανο και αν ακούγεται -γιατί ξέρουμε πόσο εγωπαθής μπορεί να γίνει ώρες ώρες- ο CR7 έχει μια πινελιά από τα παλιά χρόνια: δουλεύει τόσο πολύ που κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν νοιάζεται.

Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά. Αν θέλετε και εσείς να νιώθετε συνεχώς περιποιημένος και καθαρός, η λύση είναι μία: Noxzema.

Βασικά, τη λύση την ξέρατε ήδη, καθώς μιλάμε για τoν καλύτερο αφρό ξυρίσματος και το πιο αναγνωρίσιμο προϊόν ανδρικής περιποίησης. Προστατεύει το δέρμα για να απολαμβάνετε το πιο άνετο ξύρισμα, χωρίς τραβήγματα και ερεθισμούς.

Παίρνετε λοιπόν τον αφρό και το ξυραφάκι, κάνε το προσωπάκι σας να λάμπει, πάτε για 5Χ5 με τους φίλους σας, σκοράρετε, πανηγυρίζετε και νιώθετε -έστω και για λίγο- Κριστιάνο Ρονάλντο ή Ντιμπάλα ή «Λέβα» ή Λουίζ ή Ντε Μπρόινε. Εσείς το αποφασίζετε αυτό. Εμείς απλώς σας λέμε πόσο αξίζει να το δοκιμάσετε!