Στη Κίνα έφτιαξαν ακαδημία για... μπάτλερ (pics & vid)

Gazzetta team
Στη Κίνα έφτιαξαν ακαδημία για... μπάτλερ (pics & vid)
Η αυξημένη ζήτηση μπάτλερ στην Κίνα οδήγησε στην ίδρυση της πρώτης σχολής εκπαίδευσης, καθώς οι Κινέζοι νεόπλουτοι θεωρούν ότι πρέπει να συμπεριφέρονται και να διαβιούν όπως ακριβώς κι οι πρωταγωνιστές της... επιτυχημένης βρετανικής σειράς, Downton Abbey.

Μία νέα προοπτική ανοίγεται για όσους Κινέζους επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν στα πρότυπα των Ευρωπαίων ευγενών και γαλαζοαίματων, καθώς η πρώτη σχολή για μπάτλερ άνοιξε τις πόρτες της στους επίδοξους επιστάτες πολυτελείας.

Η σχολή ιδρύθηκε πριν από λίγο καιρό στην πόλη Chengdu της Κίνας, ενώ όσοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα διάρκειας 6 εβδομάδων αλλά και να καταβάλλουν δίδακτρα ύψους 7.000 δολαρίων.

Μεταξύ των μαθημάτων που θα παρακολουθήσουν οι σπουδαστές, συμπεριλαμβάνονται όλα όσα θα κληθούν να φέρουν εις πέρας στα μελλοντικά τους καθήκοντα, όπως το σωστό στήσιμο ενός δείπνου, το γυάλισμα παπουτσιών, το καθάρισμα ποτηριών αλλά και το ιδανικό σιδέρωμα τραπεζομάντηλων.

Οι απόφοιτοι της ακαδημίας, στη συνέχεια, θα προσφέρουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ποιλυεθνικούς τραπεζικούς ομίλους, μεσιτικές εταιρίες και πεντάστερα ξενοδοχεία, ενώ η εκπαίδευση είναι τόσο απαιτητική που μόνο το 1/5 των σπουδαστών ολοκληρώνει με επιτυχία τον κύκλο των μαθημάτων.

Η ζήτηση για μπάτλερ σημείωσε τεράστια αύξηση τα τελευταία χρόνια στην ασιατική χώρα, καθώς οι νεόπλουτοι Κινέζοι επιχειρηματίες κάνουν τα πάντα ώστε να δώσουν στα σπίτια και στην καθημερινότητά τους, την αίσθηση των ευρωπαϊκών βαθύπλουτων ευγενών.

Βέβαια, όπως σημειώνει κι ο ιδρυτής της ακαδημίας, Robert Wennekes, η συμπεριφορά που θα αντιμετωπίσουν οι αυριανοί μπάτλερ θα είναι λιγάκι διαφορετική από αυτή που φαντάζεται κανείς, καθώς η εκμετάλλευση κι η απρεπής συμπεριφορά των αφεντικών προς τους εργαζόμενους είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση στην κινεζική κοινωνία.