Πρόστιμο στο GNTM για τα μπαντιλίκια σε περιοχή Natura στην Ελαφόνησο (vid)

Gazzetta team
Πρόστιμο στο GNTM για τα μπαντιλίκια σε περιοχή Natura στην Ελαφόνησο (vid)
Τον περασμένο Δεκέμβριο αυτοκίνητα και μηχανές είχαν εισβάλει για το «Greece’s Next Top Model σε προστατευόμενες παραλίες της Ελαφονήσου.

Πρόστιμο, το οποίο όμως εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο βαρύ, θα κληθεί να πληρώσει το Greece’s Next Top Model του Star για το επεισόδιο που είχε γυριστεί στην Ελαφόνησο.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρξε καταγγελία από 17 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και φορείς για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε περιοχές του δικτύου Natura 2000 του Δήμου Ελαφονήσου.

Αυτή αφορούσε περιστατικό κίνησης οχημάτων, όπως μηχανές και τζιπ μεγάλου κυβισμού σε προστατευόμενες παραλίες της Ελαφονήσου, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ευαίσθητων αμμοθινικών οικοσυστημάτων, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως στην περιοχή φωλιάζουν χελώνες καρέτα-καρέτα.

Το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, αφού εξέτασε την καταγγελία κατέληξε πως υπήρξαν παραβάσεις στη νομοθεσία και έτσι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο φάκελος που άνοιξε, διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη για ενδεχόμενη επιβολή και ποινικών κυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ