Η εξήγηση Οικονόμου για την «παραπληροφόρηση» από το ΑΠΘ: «Μπορεί να γίνουν λάθη» (pics & vid)

Gazzetta team
Η εξήγηση Οικονόμου για την «παραπληροφόρηση» από το ΑΠΘ: «Μπορεί να γίνουν λάθη» (pics & vid)
Τα πλάνα από το ΑΠΘ παίχτηκαν χωρίς ήχο και παρουσιάστηκαν από τον Δημήτρη Οικονόμου ως τραβηγμένη από την κάμερα των ΜΑΤ.

Από το πρωί έχει δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος στα social media, με την παρουσίαση του ρεπορτάζ από την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ, από τον ΣΚΑΙ.

Στην εκπομπή «Σήμερα» παρουσιάστηκε το video του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη μέσα από το χώρο του Αριστοτέλειου, όπου τον κυνηγούσαν τα ΜΑΤ και εκείνος προσπαθήσει να τους πείσει ότι είναι δημοσιογράφος και ότι κάνει την δουλειά του.

Μόνο που προβλήθηκε χωρίς ήχο, με τον Δημήτρη Οικονόμου να αναφέρει πως είναι τραβηγμένο από τις κάμερες που έχουν κάποιες ομάδας των ΜΑΤ πλέον.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς δεν ισχύει, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλος ντόρος για το θέμα αυτό και ο γνωστός δημοσιογράφος να δώσει την δική του εξήγηση στα σχόλια ενός μηνύματος του Κώστα Βαξεβάνη.

«Οι συγκεκριμένες εικόνες ήρθαν από Θεσσαλονίκη την ώρα του ζωντανού και τις προβάλλαμε όπως ήταν δεν υπήρχε κανένα μοντάζ. Τι λόγο είχαμε; Να κρύψουμε τι; Παντού συνωμοσίες;»

Μάλιστα μετά από σχετική απαίτηση του Κώστα Βαξεβάνη, δεσμεύτηκε οτι θα υπάρξει αποκατάσταση...Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως με το θέμα αυτό, ασχολήθηκαν και τα Ελληνικά Hoaxes, κατατάσσοντάς το στην κατηγορία «Παραπληροφόρηση», καθώς όπως αναφέρουν: «Τα πλάνα που χρησιμοποιήθηκαν στην εκπομπή “Σήμερα” δεν είναι από κάμερα αστυνομικού αλλά τα τράβηξε δημοσιογράφος που ήταν παρών στην επιχείρηση εκκένωσης. Όταν παρουσιάστηκαν, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ στον ΣΚΑΪ, δεν ακουγόταν ο ήχος και οι έντονοι διάλογοι του δημοσιογράφου και των άλλων παρευρισκόμενων στο περιστατικό με τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να μην αποδίδονται σωστά τα πραγματικά γεγονότα».