Η Καθημερινή ζήτησε συγγνώμη από τον Κατρούγκαλο για το ντροπιαστικό δημοσίευμα (pics)

Gazzetta team
Η Καθημερινή ζήτησε συγγνώμη από τον Κατρούγκαλο για το ντροπιαστικό δημοσίευμα (pics)
Σάλος ξέσπασε με το σχόλιο του Στέφανου Κασσιμάτη για την εμφάνιση του Γιώργου Κατρούγκαλου, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Τεράστιος ντόρος ξέσπασε χθες για το σχόλιο που είχε κάνει ο Στέφανος Κασσιμάτης για την εξωτερική εμφάνιση του Γιώργου Κατρούγκαλου στην Καθημερινή.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος είχε γράψει: «Ω, οι μπύκλες! Που πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από ένα χρόνο) σκίζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου! Νομίζω μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε, ίσως ήταν και λίγο μεθυσμένο. Ας καταγραφεί παρακαλώ η θλιβερή απώλεια ως ακόμε ένα από τα εγκλήματα της Δεξιάς...».

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή στην εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει/υποθέσει κανείς, οφείλεται στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Κάτι που είναι γνωστό στα γραφεία των πολιτικών συντακτών, με αποτέλεσμα μόλις έγινε γνωστό το σχόλιο αυτό να ξεσπάσει σάλος. Απλοί πολίτες, συνάδελφοι του Στέφανου Κασσιμάτη, βουλευτές ακόμα και της ΝΔ, κατέκριναν τόσο τον ίδιο, όσο και την εφημερίδα για το σχόλιο αυτό, οδηγώντας την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη με ανακοίνωσή της.

«Η «Κ» ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσιμάτης, έγραψε: «Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας.

Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ευχαρίστησε όλους όσους πήραν θέση επί του θέματος, γράφοντας: «Ευχαριστώ όλους εσάς που πήρατε θέση επί του θέματος, φίλους, συντρόφους, δημοσιογράφους κ ιδίως τους πολιτικούς αντίπαλους. Ίσως βγει κάτι καλό από τη θλιβερή αυτή ιστορία: ένα υγιέστερο δημοσιογραφικό τοπίο, χωρίς κανιβαλισμούς κ δολοφονίες χαρακτήρων».