#Μένουμε σπίτι: Παλιές ελληνικές σειρές που αντέχουν στο χρόνο

Gazzetta team
#Μένουμε σπίτι: Παλιές ελληνικές σειρές που αντέχουν στο χρόνο
Οι παλιές ελληνικές σειρές με αυτοτελή επεισόδια, που στις ημέρες της καραντίνας μπορούν να μας χαρίσουν λίγες στιγμές γέλιου, χωρίς να είμαστε «υποχρεωμένοι» να τις δούμε από την αρχή

Μένουμε σπίτι λοιπόν και με «όπλα» την υπομονή και την επιμονή προσπαθούμε να βγούμε νικητές από τη μεγάλη κρίση. Ολοι αναζητούμε τρόπο να… σπάσει η μονοτονία και το διαδίκτυο αποτελεί, για τους περισσότερους, ένα μεγάλο «καταφύγιο». Σας προτείνουμε λοιπόν ορισμένες παλιές ελληνικές σειρές που βρίσκεις εύκολα στο youtube, ώστε να περάσει ευχάριστα ο χρόνος και να γελάσει λίγο το χειλάκι μας. Σε όλες το μεγάλο «συν» είναι πως πρόκειται για αυτοτελή επεισόδια, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, άρα δεν χρειάζεται να τις παρακολουθήσουμε από την αρχή ή με συγκεκριμένη σειρά, ώστε να καταλάβουμε τι γίνεται. Θυμόμαστε, όλοι μας, πάνω-κάτω το κόνσεπτ, άρα πατάμε play σε όποιο επεισόδιο βρούμε.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ (1991)
Η σειρά σταθμός της ελληνικής τηλεόρασης. Θα μείνει στην ιστορία και όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα θα είναι ευχάριστες οι ιστορίες της παρέας του Βλάση, του Σπύρου, της Δήμητρας και του Γιάννη. Επεισόδια όπως εκείνα με τη συμμετοχή στη Γιουροβίζιον έχουν γράψει ιστορία, ενώ οι πρωταγωνιστές διαμόρφωσαν χαρακτήρες. Ποιος δεν έχει γελάσει με τα υπαρξιακά του Παπαδόπουλου περί Πολυτεχνείου, τις ατάκες του αείμνηστου Μπονάτσου, το στυλ του Μπέζου και τις γκάφες της Παπαδοπούλου. Ξέχωρα φυσικά από τον διαχειριστή Βασίλη και το «Αστροπελέκι».

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (1993)
Η ονειρική στρατιωτική θητεία για κάθε έναν. Ο Γιάννης Μπέζος έβγαλε πολύ γέλιο ως σμήναρχος Κάκαλος, στην πρώτη σεζόν ο Χρυσούλα Διαβάτη δίνει… ρεσιτάλ ως Μπουμπού, ενώ και ο Χλαπάτσας ακόμη και σήμερα αποτελεί τοτέμ για την κοινωνία μας, με ατάκες όπως «θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε». Οι τρεις σμηνίτες (Ντάλας, Πλαπούτας, Βλάχος) προσφέρουν άφθονο γέλιο, ο Καραβανέας είναι μία… κατηγορία μόνος του, ενώ παρατηρείται και… διάλογος με τον τηλεθεατή. Στη δεύτερη σεζόν ο Πτέραρχος Τζαζλέας προσφέρει ακόμη έναν εύθυμο χαρακτήρα, ενώ ως γκεστ σταρ παρέλασε μέχρι και ο Κώστας Γκουσγκούνης

ΕΚΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ (1996)
Ποιος άνδρας δεν θα ήθελε να έχει τις «επιτυχίες» του Ζάχου Δόγκανου; Το στυλ, οι αντιδράσεις και οι ατάκες του μπον βιβέρ Γιάννη Μπέζου θα μείνουν για πάντα διαχρονικές. Μετέφερε άριστα έναν ρόλο γραμμένο για τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα και οι χαρακτήρες της σειράς είναι όλοι… ένας και ένας. Από τον φίλο του Δημήτρη Μαρίκο (Τάσος Κωστής), την «λατρεία» (Πάνος Χατζηκουτσέλης που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή), την εν δυνάμει νύφη του Λίλη, μέχρι και τον υπηρέτη της θείας Ορτανσίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ (1998)
Σε όλες τις παρέες πάντα κάποια στιγμή έχει ακουστεί η ατάκα «άντε μωρή Κατακουζήνα». Ο ιδιότροπος καθηγητής Βυζαντινολογίας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) συγκατοικεί με την γκαρσόνα Α’ Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου) και προσφέρουν γέλιο. Ο ένας θέλει να εξοντώσει τον άλλον και τους συμπληρώνουν η γκαρσόνα Β’ Πέγκυ Καρρά (φίλη της Βλαχάκη και… υποτιθέμενη ηθοποιός), το «ταπεινό χαμομηλάκι (γειτόνισσα), ο οινοχόος (μπάρμαν φίλος της γκαρσόνα Α’ και Β’) και ο Μάνθος Φουστάνος (φίλος του καθηγητή ή ανεγκέφαλος ερωτύλος όπως τον αποκαλεί). Οι «μοναδικές αγάπες» του τελευταίου είναι το κερασάκι στην τούρτα της σειράς.