Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε τον 4χρονο: «Σαν να είσαι σε ένα κενό, ούτε τη μάνα δεν θα αναγνώριζα» (vid)

Gazzetta team
Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε τον 4χρονο: «Σαν να είσαι σε ένα κενό, ούτε τη μάνα δεν θα αναγνώριζα» (vid)
Ο ειδικός φρουρός Κωνσταντίνος Σαμαράς μιλά για την επιχείρηση διάσωσης του 4χρονου στο Παλαιό Φάληρο.

Στα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα στις 26 του μήνα, όλη η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί από το περιστατικό με το 4χρονο παιδάκι που διασώθηκε χάρη στην έγκαιρη και υπεράνθρωπη επέμβαση των αστυνομικών.

Θυμίζουμε πως όταν έφτασε η ομάδα ΔΙΑΣ στο σημείο, το παιδάκι δεν έδειχνε σημάδια ζωής και μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς άρχισε να του κάνει μαλάξεις.

Πάνω στον άγχος τους, όταν άκουσαν τις σειρήνες νόμιζαν ότι ήταν το ασθενοφόρο και κατέβηκαν κάτω, όμως τότε διαπίστωσαν πως ήταν ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης που είχε φτάσει στο σημείο για να βοηθήσει.

Τότε ήταν που πήραν την απόφαση, με την συγκατάθεση της οικογένειας, να βάλουν το παιδί μέσα στο περιπολικό και να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του αστυνομικού για εκείνες τις στιγμές που ακολούθησαν: «Αυτό που ένιωσα δεν το έχω ξαναζήσει στην ζωή μου. Είναι σαν να είσαι σε ένα κενό. Είσαι σε ένα κενό. Είναι όλα στο κόκκινο. Ακόμα και η μητέρα μου αν ήταν δίπλα δεν θα την αναγνώριζα», ενώ πριν ολοκληρωθεί το video τονίζει στον κόσμο: «Ο κόσμος να ξέρει πως είμαστε εδώ. Με τα καλά μας και τα λάθη μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ