Έτσι ανοίγουν την Δευτέρα (31/5) τα γυμναστήρια

Gazzetta team
Έτσι ανοίγουν την Δευτέρα (31/5) τα γυμναστήρια
Ανοίγουν τη Δευτέρα 31 Μαΐου τα γυμναστήρια και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δίνει οδηγίες για τη χρήση μάσκας.

Ανοίγουν με μέτρα προστασίας τα γυμναστήρια από τη Δευτέρα 31 Μαΐου και οι αθλούμενοι καλούνται να φορούν μάσκες και να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Οι ασκούμενοι στα γυμναστήρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή ΚΝ95 ή FFP2.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ασκούμενοι που έχουν απόσταση από άλλους ασκούμενους τριών μέτρων κατά τη διάρκεια αερόβιας άσκησης θα μπορούν να μη φορούν μάσκα. Επίσης, οι ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό θα είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Επίσης από τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 ξεκινά ξανά η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο με τη διενέργεια self test, αρχίζουν οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με τη συμμετοχή μέχρι 300 ατόμων και θα πραγματοποιούνται οι εκλογές των αιρετών εκπροσώπων δια ζώσης, εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

«Καμπανάκι» για τοπικά lockdown

Μπορεί τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού να χαλαρώνουν με την τελευταία ανακοίνωση να αφορά το άνοιγμα των γυμναστηρίων, ωστόσο σε περίπτωση αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου θα επιβάλλονται τοπικά lockdown.

Συγκεκριμένα, σε όσες περιοχές παρατηρείται μεγάλη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 06:00 το πρωί
  • Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό, υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο. Υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους, απολύμανση καταλόγων στην εναλλαγή των πελατών, απολυμαντικό σε κάθε τραπέζι, υποχρεωτική μάσκα από προσωπικό και πελάτες
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, συναυλίες
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο
  • Στην εστίαση ως 4 άτομα στο κάθε τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (εκεί θα επιτρέπονται 6 άτομα)
  • Αναστολή των οικοδομικών εργασιών
  • Αναστολή των θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες ως 9 άτομα και τέλεση λειτουργιών μόνο από τους λειτουργούς

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ