AstraZeneca: Έκτακτες ανακοινώσεις για το εμβόλιο

Gazzetta team
AstraZeneca: Έκτακτες ανακοινώσεις για το εμβόλιο
Σε έκτακτες ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να προχωρήσει η Μαρία Θεοδωρίδου, καθώς καταγράφεται προβληματισμός για περιστατικά θρομβώσεων στην Ελλάδα.

Έκτακτες ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να κάνει το απόγευμα της Τετάρτης (26/5) η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, με φόντο τα περιστατικά θρομβώσεων στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και συνδέονται χρονικά με τους εμβολιασμούς, ενώ υπάρχουν τοποθετήσεις γιατρών, που προκρίνουν αλλαγή στα όρια ηλικίας.

Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας για το εμβόλιο της AstraZeneca αποφάσισε η Επιτροπή που στην έκτακτη συνεδρίαση το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, η επιτροπή αποφάσισε - ότι παρά τα περιστατικά θρομβώσεων που προκλήθηκαν - δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να δείχνει ότι ευθύνεται το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε να προχωρήσει σε συστάσεις για γυναίκες κάτω των 50 ετών. Τις σχετικές ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνει στις 18:00 η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε εκτάκτως για το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τα περιστατικά θρομβώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ