«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο αλλαγής στο ωράριο της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Gazzetta team
«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο αλλαγής στο ωράριο της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας
«Γενναία» ανοίγματα από την ερχόμενη Παρασκευή, εάν συνεχιστεί η πτωτική πορεία της πανδημίας, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης παραχώρησε συνέντευξη στο themaradio και μίλησε για τα επόμενα βήματα της επιστροφής στην κανονικότητα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγής του ωραρίου της βραδινής απαγόρευση κυκλοφορίας, το οποίο άφησε «ανοιχτό».

Παράλληλα έκανε λόγο για «γενναία ανοίγματα» αν συνεχίζει η πανδημία να έχει πτωτική πορεία στην χώρα μας.

«Η προσπάθεια αυτή την εβδομάδα -αν συνεχίσει η πανδημία την πτωτική της πορεία- είναι την Παρασκευή να πάμε σε πολύ πιο γενναία ανοίγματα», σημείωσε ο υπουργός.

«Έχουν μείνει πολλά πράγματα, το όριο των 100 ατόμων στα catering, τα θέματα της μουσικής στα εστιατόρια, το όριο 00.30 το βράδυ, οι σχολές χορού. Έχουμε διάφορα», ανέφερε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις ανακοινώσεις της Παρασκευής απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πω τι θα ανοίξει, θα μιλήσουμε με τους γιατρούς. Δεν νομίζω ότι κανένας στην Ελλάδα, θέλει να κρατάει τον κόσμο κλειστό ή αφαιρεί δικαιώματα από βίτσιο. Όλα γίνονται για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία. Αν η πανδημία πάει καλά, δεν θα υπάρχει κάποιο μέτρο. Απλά πράγματα...», ανέφερε.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς και αν θα έπρεπε σε ορισμένους κλάδους να γίνει υποχρεωτικός είπε πως: «Λες υποχρεωτικό και δεν πάει ο άλλος, πείτε μου εσείς την ποινή του», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών επισημαίνοντας ότι από το Σύνταγμα δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί κάποιος σε διαθεσιμότητα, είπε ότι «θα κάτσει σπίτι για ένα χρονικό διάστημα και δεν θα πληρώνεται και αυτό μετά θα το κάνουν όλοι. Να λέμε πράγματα που να γίνονται και όχι να βγάλουμε το άχτι μας. Το μείζον είναι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μπαίνουν στο νοσοκομείο ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ