Bρεφονηπιακοί σταθμοί: Πώς ανοίγουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου, τι ισχύει για τα self test

Gazzetta team
Bρεφονηπιακοί σταθμοί: Πώς ανοίγουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου, τι ισχύει για τα self test
Mετά την άρση του lockdown ανοίγουν αύριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε τι θα ισχύσει.

Tα βρέφη και τα νήπια επιστρέφουν σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς μάσκες και self test τα ίδια αλλά με αυστηροποιημένο πρωτόκολλο, μετά την άρση του lockdown, όπως η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open.

Η υφυπουργός επισήμανε όμως ότι δύο φορές την εβδομάδα οι βρεφονηπιαγωγοί θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε self test και θα φορούν μάσκα στους χώρους εργασίας τους. Όπως εξήγησε, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν αλλά με πιο αυστηρό πλέον το πλαίσιο λειτουργίας τους καθώς την προηγούμενη φορά τα μέτρα ήταν προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά.

«Το συζητήσαμε αρκετά με τους λοιμωξιολόγους. Τα παιδιά έχουν πολύ ευαίσθητη ηλικία για να κάνουν τα ίδια self test και να φορούν μάσκες», επισήμανε η Δόμνα Μιχαηλίδου, αναλύοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επαναλειτουργήσουν από αύριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και τι θα πρέπει να προσεχθεί από τους γονείς.

Η υφυπουργός Εργασίας, εκτός από τα μέτρα με τις μάσκες και τα self test, αναφέρθηκε και στον ψηφιακό έλεγχο που θα ξεκινήσει από τη νέα χρονιά να ισχύει στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ