Γιάννης Λαγός: Πώς συνελήφθη, τι θα γίνει με την έδρα και την βουλευτική του αποζημίωση (vid)

Gazzetta team
Γιάννης Λαγός: Πώς συνελήφθη, τι θα γίνει με την έδρα και την βουλευτική του αποζημίωση (vid)
Η σύντροφος του έκανε την διερμηνέα στην συνομιλία με τους αστυνομικούς, οι οποίοι πήγαν να τον συλλάβουν.

Λίγες ώρες μετά την άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο, o Γιάννης Λαγός βρέθηκε στα χέρια των βελγικών αρχών.

Πλέον, μετά τη σύλληψή του στις Βρυξέλλες, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση ώστε να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές για να εκτίσει την ποινή του ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το παρασκήνιο της σύλληψής του στο Βέλγιο

Υπό αστυνομικό κλοιό βρισκόταν το τελευταίο διάστημα ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, με τους αστυνομικούς να φοβούνται μην επαναληφθεί το «σενάριο Παππά».

Δύο 24ωρα πριν την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου ευρωβουλευτή το κλίμα στις Βρυξέλλες είχε ήδη αρχίσει να βαραίνει με τα σενάρια της διαφυγής του να φουντώνουν.

Ένα τεστ για κορονοϊό που φαίνεται να έκανε και οι πληροφορίες ότι το διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης αναζητούσε νέο καταφύγιο είχαν σημάνει συναγερμό.

Επικρατέστερος προορισμός θεωρήθηκε η Νορβηγία, με τον ίδιο να δείχνει μέχρι και χθες σίγουρος ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η στιγμή της σύλληψης του Γιάννη Λαγού

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε ότι κρατείται αλλά δεν θέλει να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Σήμερα (27/4) νωρίς το μεσημέρι, γύρω στις 12.00, ο Γιάννης Λαγός κατέβηκε από το σπίτι του, καθώς είχε μισθώσει αυτοκίνητο για να τον μεταφέρει σε άγνωστο προορισμό. Δεν κρατούσε βαλίτσες, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Τον πλησίασε ένας αξιωματικός της βελγικής αστυνομίας συνοδευόμενος από δύο συναδέλφους του.

Μόλις ο αστυνομικός ταυτοποίησε ότι πρόκειται για τον Γιάννη Λαγό του ζήτησε να τους ακολουθήσει και ο Λαγός δεν αντιστάθηκε.

Οι πληροφορίες λένε ότι χρειάστηκε να κατέβει από το σπίτι και η σύντροφος του Γιάννη Λαγού για να κάνει τη διερμηνεία μεταξύ των αστυνομικών και του καταδικασμένου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Τι θα γίνει με την έδρα και την βουλευτική του αποζημίωση

Σχετικά με την έδρα του Γιάννη Λαγού και τη βουλευτική του αποζημίωση του η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 επισήμανε ότι μπορεί να ήρθη η ασυλία του αλλά παραμένει ευρωβουλευτής ως το τέλος της θητείας του το 2024 ή αν υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη από δικαστήριο β' βαθμού.

Συνεχίζει να πληρώνεται με την αποζημίωση των ευρωβουλευτών, που ξεπερνά τα 6.000 ευρώ χωρίς να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο αν καταδικαστεί αμετάκλητα σε β' βαθό τότε επανεξετάζεται και μάλλον χάνει την έδρα.

Το email που φέρεται να έστειλε ο Λαγός στους ευρωβουλευτές

Με μια επιστολή προς τους ευρωβουλευτές προσπάθησε να αποφύγει την άρση της ασυλίας του ο Γιάννης Λαγός, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή του Mega «Live News».

Ο Γιάννης Λαγός θέλησε να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν θύμα και να ανασκευάσει τις κατηγορίες.

«Αγαπητές συνάδελφε, σε παρακαλώ λάβε υπόψιν σου ότι ψηφίζοντας υπέρ της άρσης της ασυλίας μου συμβάλλεις σε μια άνευ προηγούμενου πολιτική δίωξη. Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αυτό συμβαίνει στη Μιανμάρ ή το Καζακστάν όμως τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει εντός ευρωπαϊκών συνόρων;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ