Βασιλακόπουλος: «Το Πάσχα θα αυξηθούν τα κρούσματα»

Gazzetta team
Βασιλακόπουλος: «Το Πάσχα θα αυξηθούν τα κρούσματα»
O καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων το Πάσχα και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τις επαφές τους σε εξωτερικούς χώρους.

Tο Πάσχα θα σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε έκκληση στους πολίτες «να φροντίσουμε να δούμε τους ανθρώπους μας σε εξωτερικούς χώρους όπως μπαλκόνια και να μην είναι διαφορετικοί και πολλοί αυτοί που θα συναντηθούμε αυτές τις ημέρες γιατί είναι επικίνδυνο».

Εμβόλια

«Μέχρι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να λύσει το πρόβλημα πρέπει να προσέξουμε», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Για τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της COVID-19, επεσήμανε πως αποδεικνύονται από μελέτη που κυκλοφόρησε πριν δύο μέρες στο επιστημονικό περιοδικό «Lancet», σύμφωνα με την οποία στη Σκωτία μειώθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 90% μετά από μία δόση στους πολίτες με τα εμβόλια των AstraZeneca-Pfizer.

«Άρα η λύση είναι το εμβόλιο και το καλύτερο είναι αυτό που είναι διαθέσιμο. Είναι εγκληματικό να αλλάζουμε τα εμβόλια μήπως μας τύχει το καλό. Να μην φοβάται ο κόσμος. Να πάει να εμβολιαστεί μαζικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λιανεμπόριο

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου υπογράμμισε πως δεν δημιουργεί κίνδυνο και «αξίζουν συγχαρητήρια και στους ανθρώπους του εμπορίου και στους πελάτες που τηρούν τους κανόνες».

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως το άνοιγμα των καταστημάτων «είναι υγειονομικά σωστό γιατί αν δεν πήγαιναν στο λιανεμπόριο και δεν δούλευαν οι άνθρωποι θα ήταν μέσα στα σπίτι ο ένας στο σπίτι του άλλου με αποτέλεσμα την αύξηση της μεταδοτικότητας και επίσης ο άνθρωπος που δουλεύει πλέον βλέπει ότι υπάρχει ελπίδα, φως και είναι πιο εύκολο με καλή ψυχολογία να πειθαρχεί και στα μέτρα».

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ