Η απάντηση του Γηροκομείου Χανίων μέσω δικηγόρου και η τυποποιημένη φράση «ανακοπή καρδιάς» (vid)

Gazzetta team
Η απάντηση του Γηροκομείου Χανίων μέσω δικηγόρου και η τυποποιημένη φράση «ανακοπή καρδιάς» (vid)
Ο νομικός σύμβουλος του συγκεκριμένου Οίκου Ευγηρίας Γιάννης Σφακιωτάκης, έκανε λόγο για «ανυπόστατες καταγγελίες χωρίς κανένα στοιχείο» και πρόσθεσε πως «το γηροκομείο έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα».

Την δική της απάντηση στις σοβαρότατες και σοκαριστικές καταγγελίες πρώην εργαζόμενου, έδωσε η διοίκηση του Γηροκομείου Χανίων. Πιο συγκεκριμένα, ο νομικός σύμβουλος του συγκεκριμένου Οίκου Ευγηρίας Γιάννης Σφακιωτάκης, έκανε λόγο για «ανυπόστατες καταγγελίες χωρίς κανένα στοιχείο» και πρόσθεσε πως «το γηροκομείο έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα» το τελευταίο διάστημα.

«Το γηροκομείο ξεκίνησε με νόμιμη αδειοδότηση σε κάθε βήμα της, στο κέντρο των Χανίων, είναι ένα πρότυπο το οποίο θα ζήλευαν πολλοί. Αυτή η μονάδα έχει παρουσιάσει μία ραγδαία εξέλιξη. Είναι στο μάτι του κυκλώνα. Λειτουργεί με κάθε νομιμότατα» ανέφερε αρχικά ο κ. Σφακιωτάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Από τότε που έγινε ο πρώτος έλεγχος τον Μάρτιο του 2021 μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει δύο έλεγχοι από το υγειονομικό και δεν βρέθηκε κανένα ψεγάδι απολύτως. Η μονάδα δεν έχει την παραμικρή παραβατικότητα».

Στην ερώτηση για το ποιος είναι τελικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους ο δικηγόρος απάντησε: «Δεν είμαι ο ληξίαρχος της μονάδας για να σας πω πόσοι πέθαναν. Άκουσα ότι ο αντιδήμαρχος Χανίων βεβαίωσε ότι απεβίωσαν 24 άτομα και όχι 68. Εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη στο στοιχείο αυτό».

Συνεχίζοντας ο κ. Σφακιωτάκης εξήγησε πώς γίνεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων να πέθαναν από ανακοπή καρδιάς μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. «Είναι ένα άλλο θέμα αυτό. Υπάρχουν δύο γιατροί στη μονάδα, οι οποίοι είναι συνέχεια εκεί. Ένας γιατρός δεν έκανε ποτέ αναλυτική παρουσίαση των αιτιών του θανάτου. Έβαζε λοιπόν αυτή την τυποποιημένη φράση: ανακοπή καρδιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ