Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, το ωράριο και ο αριθμός των πιστών

Gazzetta team
Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, το ωράριο και ο αριθμός των πιστών
Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα. Πασχαλινό τραπέζι ως 12 άτομα, κυκλοφορία μέχρι τις 22:00.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας μετέφερε τις αποφάσεις της Επιτροπής για την άρση μέτρων από την επομένη του Πάσχα.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως οι εισηγήσεις της επιτροπής ειδικών αφορούν στα επόμενα βήματα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση. Ο Βασίλης Κικίλιας παρέθεσε τις αποφάσεις της επιτροπής, όπως δόθηκαν στην κυβέρνηση, με δεδομένο πως δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα

  • Οι εκκλησίες ανοίγουν με αριθμό ατόμων εντός των ναών κατά την αναλογία αναλογία 1 άτομο ανά 25 τμ με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν.
  • Επιπλέον, συστήνεται απόσταση 10 μέτρων μεταξύ των πιστών και τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης στους εξωτερικούς χώρους.
  • Η Επιτροπή συστήνει διπλή μάσκα για τους πιστούς, ενώ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα απαιτείται υποχρεωτικό τεστ για ιερείς και προσωπικό των ναών.
  • Αναφορικά με την περιφορά του επιταφίου αυτή θα πραγματοποιηθεί μόνο στον προαύλιο χώρο του ναού.
  • Η Επιτροπή συστήνει το χρονικό όριο νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας να είναι στις 22:00 όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και στις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο.

Τι συστήνει η Επιτροπή για την Κυριακή του Πάσχα

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στο πώς θα κάνουμε Πάσχα, με δεδομένο πως δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε προς τα χωριά.

Έτσι, την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται η συγκέντρωση στο ίδιο σπίτι δυο οικογενειών με ανώτατο αριθμό ως 12 άτομα.

Επιπλέον, ανοίγουν από την Δευτέρα του Πάσχα τα εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους με υποχρεωτικό self test 2 φορές την εβδομάδα για το προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ