Διαγγέλμα Μητσοτάκη: Ανακοινώνει Πάσχα στην… Αθήνα και το σχέδιο άρσης περιορισμών (vid)

Gazzetta team
Διαγγέλμα Μητσοτάκη: Ανακοινώνει Πάσχα στην… Αθήνα και το σχέδιο άρσης περιορισμών (vid)
Με τηλεοπτικό μήνυμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει την απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων αλλά και το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων φαίνεται πως έχει κλειδώσει από την Κυβέρνηση και μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμενεται να κάνει ανακοινώσεις μέσω τηλεοπτικού μηνύματος, είτε την Τετάρτη 21 Απριλίου είτε την Πέμπτη 22/4, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, ενώ θα παρουσιάσει και το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Μετά το Πάσχα το Λιανεμπόριο χωρίς sms

Σύμφωνα με αυτό, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την άρση των περιορισμών και φαίνεται πως το πιθανότερο είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει πλήρως και χωρίς την υποχρέωση αποστολής μηνύματος, αμέσως μετά το Πάσχα.

Εστίαση και σχολεία

Για το πολύκροτο θέμα της εστίασης, κρίσιμη θα είναι η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει το πρωί της Τετάρτης (21/4), με πιθανότερη ημερομηνία να είναι 6 με 10 Μαΐου.

Για τις 10 Μαΐου πηγαίνει και το άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων.

Ορόσημο ο τουρισμός

Την 14η Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός στην Ελλάδα για όσους έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό ή θα έχουν αρνητικό PCR τέστ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε γι αυτό στην ομιλία του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία - Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις»...

«Ημερομηνία ορόσημο είναι τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ