Τα κριτήρια που θα «ξεκλειδώσουν» το Πάσχα και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό: Τι απάντησε ο Μαγιορκίνης (vid)

Gazzetta team
Τα κριτήρια που θα «ξεκλειδώσουν» το Πάσχα και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό: Τι απάντησε ο Μαγιορκίνης (vid)
Η πίεση στο ΕΣΥ, οι διασωληνωμένοι αλλά και οι θάνατοι λόγω του κορονοϊού είναι αυτά που προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγους ώστε να παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής (16/4) για τις εξελίξεις της πανδημίας, ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την άρση των μέτρων.

Σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και ενόψει Πάσχα και με ποιο κριτήριο θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις, ο Γκίκας Μαγιορκίνης απάντησε πως «Είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα. Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν έχει εξεταστεί, καθώς η πίεση στο ΕΣΥ είναι αρκετά μεγάλη και αποτελεί βασικό παράγοντα για μια τέτοια απόφαση. Θα πρέπει να δούμε αυτό κατά προτεραιότητα και μετά τα υπόλοιπα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού τον Μάιο και αν θα έχουν αρθεί η περιορισμοί έως τότε ή αν θα ισχύουν μέτρα για τους κατοίκους της χώρας αλλά όχι για τους ξένους επισκέπτες, απάντησε: «Δεν θέλω να πω κάτι ιδιαίτερο. Είναι σαφέστατο νομίζω, είναι προφανές, πως όταν ανοίξει ο τουρισμός, ότι ισχύει για τους ξένους επισκέπτες θα ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες. Μέχρι τότε, υπομονή. Μέρα με τη μέρα παρακολουθούμε το επιδημιολογικό φορτίο, βλέπουμε την κάθε περιοχή ξεχωριστά. Θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη ώρα να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις».