Καιρός: Η συννεφιά φέρνει… τοπικές βροχές (χάρτες)

Gazzetta team
Καιρός: Η συννεφιά φέρνει… τοπικές βροχές (χάρτες)
Η συννεφιά συνεχίζει να αποτελεί βασικό στοιχείο στο σκηνικό του καιρού, αλλά την Παρασκευή (16/4), προβλέπονται και τοπικές βροχές.

Το συννεφιασμένο τοπίο θα συνεχιστεί στο σκηνικό του καιρού την Παρασκευή (16/4), ωστόσο τοπικές βροχές θα έχουμε στα κεντρικά και βόρεια και ενδεχομένως… λασποβροχές στα νότια. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα έχουν εντάσεις έως 7 μποφόρ ενώ θα έχουμε και μεταφορά σκόνης στα δυτικά και κυρίως στα νότια.

Πιο αναλυτικά τώρα αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 19, στην Ήπειρο από 4 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 20, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Οι περιοχές με τους πιο ενισχυμένους ανέμους θα είναι η έξοδος του Πατραϊκού, τα νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, η θάλασσα των Κυθήρων και τα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ