Διανομέας που κατηγορείται για την κλοπή του φιαλιδίου της Pfizer: «Βρήκαν σαν εξιλαστήριο θύμα τον φτωχό ντελιβερά» (vid)

Gazzetta team
Διανομέας που κατηγορείται για την κλοπή του φιαλιδίου της Pfizer: «Βρήκαν σαν εξιλαστήριο θύμα τον φτωχό ντελιβερά» (vid)
Την δική του εκδοχή έδωσε ο 45χρονος ντελιβεράς που κατηγορείται πως έκλεψε το φιαλίδιο της Pfizer.

Σάλος έχει προκληθεί από το πρωί της Πέμπτης (15/4), με την σύλληψη διανομέα ο οποίος κατηγορείται πως έκλεψε ένα φιαλίδιο με εμβόλιο της Pfizer, σε εμβολιαστικό κέντρο όπου πήγε παραγγελία.

Ο ντελιβεράς μίλησε στην εκπομπή του Mega, «LIVE NEWS», στην οποία μεταδόθηκαν εικόνες από κάμερες ασφαλείας.

«Καταρχήν δεν ξέρω αν έχει αξία αυτό το πράγμα δεν γνωρίζω αν αυτό το φιαλίδιο έχει αξία. Αν το έκανα, δεν το έχω κάνει επουδενί οικογενειάρχης άνθρωπος είμαι. Έτσι δουλεύω για το μεροκάματο 12 ώρες την ημέρα; Για κάποιο λόγο να το κάνω», ανέφερε αρχικά ο διανομέας.

Ο 45χρονος λέει πως όχι μόνο δεν έκλεψε το φιαλίδιο αλλά ούτε καν πρόσεξε αν υπήρχαν δόσεις του εμβολίου στο γραφείο όπου παρέδωσε τις παραγγελίες.

«Μου έκαναν ανάκριση. Έψαξαν το μηχανάκι μου, το τσαντάκι… ούτε στο στρατό δηλαδή δεν ένιωσα έτσι», ανέφερε.

«Μπήκα μέσα στο εμβολιαστικό, κατευθείαν. Δεν με σταμάτησε κανείς για έλεγχο. Ούτε θερμόμετρο, ούτε τίποτα. Με φώναξαν μέσα. Η είσοδος δεν είχε ποτέ έλεγχο. Η δικογραφία γράφει ότι το φιαλίδιο ήταν σε ένα γραφείο, δεν ξέρω ποιο, πώς το λένε. Ποιο γραφείο είναι αυτό. Σε ένα χάρτινο ειδικό, για να κρατάει την αμπούλα, σκεπασμένο με ένα γάντι. Άρα σημαίνει εγώ αν το πήρα θα έπρεπε να ξέρω ακριβώς πού είναι το κιβώτιο. Το χαρτί αυτό, πάνω σε ένα γάντι. Τι να το κάνω να πάρω ένα φιαλίδιο να βάλω το όνομά μου την οικογένειά μου σε μία διαδικασία για να κάνω ένα παιχνίδι. Είμαι 45 χρονών και δεν είμαι για τέτοια παιχνίδια», τόνισε.

Η στιγμή που πήγε την παραγγελία

«Ανεβαίνω πάνω, παραδίδω το καφέ, η κυρία που είχε παραγγείλει τον καφέ, δεν ξέρω όνομα. Μου λέει δεν έχω λεφτά, γυρνάει στην συνάδελφό της της λέει να πληρώσεις εσύ. Λέει ναι, εκείνη παίρνει τον καφέ το πάει εκεί που ήταν για να το παραδώσει στη ρεσεψιόν. Με πληρώνει η κυρία, δίνω τα ρέστα, φεύγω, βγαίνω στο μαγαζί παίρνω επόμενη παραγγελία και συνεχίζω τη δουλειά μου. Δεν έκανα κάτι άλλο. Για να δω τα φιαλίδια εγώ δεν ξέρω πώς είναι αυτά ότι βγάζετε τις ειδήσεις στα σόσιαλ που βλέπω το σχήμα τους. Μόνο από εκεί τα ξέρω. Δεν έχω δει κάτι γιατί εγώ κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου γιατί πρέπει να επιστρέψω γρήγορα να συνεχίσω τη δουλειά μου και οι παραγγελίες να πηγαίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Από ότι είδατε και από το χρόνο 4 λεπτά αυτά τα κερδίζουμε για να πηγαίνουν γρήγορα οι παραγγελίες. Άρα δεν ξέρω ούτε πού φυλάσσονταν και έτσι όπως έμαθα ότι είναι σκεπασμένο με γάντι θα έπρεπε να είμαι λίγο γιατρός», τόνισε.

«Δηλαδή θέλω να μου πείτε ότι σε τέσσερα λεπτά, παρέδωσα τον καφέ, έδωσα τα ρέστα, κατέβηκα κάτω και έκανα και κουβέντα και πήρα το φιαλίδιο. Πρέπει να είμαι πολύ γρήγορος και να πάρω αύξηση στη δουλειά μου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Συγνώμη που σας το λέω. Κάτι έγινε, να το ψάξουν πιο καλά για να βρούνε τον φταίχτη», ανέφερε στην κάμερα της εκπομπής.

«Κι εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου μπαίναμε μέσα, χωρίς έλεγχο πάντα, δεν μας θερμομετρούσαν. Εγώ θεωρώ ότι βρήκανε έναν άνθρωπο σαν εξιλαστήριο θύμα, τον φτωχό ντελιβερά για να καλύψουν δικά τους πράγματα. Εγώ είμαι το εξιλαστήριο θύμα, ένας φτωχός ντελιβεράς που ψάχνανε κάπου να τα βρούνε και από κει και πέρα ποιος θα πληρώσει τη νύφη, ο φτωχός, όπως γίνεται πάντα εμείς δουλεύουμε για το μεροκάματο και εγώ και οι συνάδελφοί μου τρώμε κρύα βροχές και όλοι το ίδιο για να εξυπηρετήσουμε. Από εκεί και πέρα και εγώ έχω κινηθεί νομικά εναντίον τους για να μάθουν ότι και οι φτωχοί έχουν ψυχή και αξιοπρέπεια. Δεν μπορούν να με προσβάλουν ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου», τόνισε.

Τι δείχνει το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας

Στο βίντεο φαίνεται διανομέας να φτάνει και να μπαίνει από την είσοδο, την Τρίτη 13 Απριλίου.

Τα πιο κρίσιμα είναι τα επόμενα λεπτά. Ο ντελιβεράς ανεβαίνει στο γραφείο που του είχαν υποδείξει. Όταν μπαίνει βλέπει δύο νοσηλεύτριες. Εκείνες τον κατηγορούν πως πάνω στη συζήτηση βρήκε την ευκαιρία να κλέψει, όταν δηλαδή έδωσε τους καφέδες και τα ρέστα.

Κατά την έξοδό του φαίνεται να κάνει αναστροφή και να βγαίνει στο δρόμο. Δύο ώρες μετά από αυτές τις σκηνές ο ίδιος βρισκόταν στα χέρια των αστυνομικών.

Οι δύο νοσηλεύτριες και ο διευθυντής του εμβολιαστικού κέντρου υποστηρίζουν πως 45χρονος ντελιβεράς ήταν ο τελευταίος που μπήκε στο γραφείο πριν χαθεί το εμβόλιο.

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί η δίκη του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος παραμονής του 45χρονου ντελιβερά στο εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής είναι κάτι κρίσιμο για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ