Θεσσαλονίκη: Στα χέρια μαθητές σε υπό κατάληψη σχολείο για τα self tests (vids)

Gazzetta team
Θεσσαλονίκη: Στα χέρια μαθητές σε υπό κατάληψη σχολείο για τα self tests (vids)
Πανικός επικράτησε σε σχολείο στον Εύοσμο, όταν δεκάδες μαθητές θέλησαν να «σπάσουν» την κατάληψη που είχε έγινε λόγω των self tests.

Όπως γράφει το voria.gr ένταση επικράτησε μεταξύ μαθητών έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου μερίδα μαθητών απέκλεισε την είσοδο στο σχολείο πραγματοποιώντας κατάληψη ενάντια στη διεξαγωγή των self test.

Δεκάδες μαθητές που θέλουν να κάνουν μάθημα πίεζαν τους καταληψίες να ανοίξουν το σχολείο για να λειτουργήσει κανονικά και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως αποφάσισε ο διευθυντής του σχολείου, ως μία ύστατη λύση για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να μη χαθεί το μάθημα.

Η κατάσταση ξέφυγε, με μαθητές να πιάνονται κανονικά στα χέρια. Γονείς που ενημερώθηκαν πως το σχολείο τελεί υπό κατάληψη έσπευσαν έξω από το κτήριο, αντιδρώντας στην κίνηση των λίγων μαθητών, που υποκινούμενοι από γονείς και από αυτοαποκαλούμενους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» τόνιζαν πως είναι «αντισυνταγματικό» να σε υποχρεώνουν να κάνεις ιατρική πράξη, εννοώντας το self test.

Τελικά επικράτησε η λογική και η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών που ήθελε να κάνει μάθημα έσπασε την κατάληψη και αυτή την ώρα μπαίνουν στον αύλειο χώρο για να κάνουν κανονικά το μάθημά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ