Επανεμφάνιση Τσιόδρα μετά από 5 μήνες: «Μέτρα μέχρι να τελειώσει ο εμβολιασμός, το 3ο κύμα είναι εδώ»

Gazzetta team
Επανεμφάνιση Τσιόδρα μετά από 5 μήνες: «Μέτρα μέχρι να τελειώσει ο εμβολιασμός, το 3ο κύμα είναι εδώ»
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε στην Ακαδημία Αθηνών για την πανδημία, λέγοντας πως τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού αφορούν τις ηλικίες 20 ως 50 ετών.

Δημόσια εμφάνιση μετά από περίπου πέντε μήνες απουσίας έκανε Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μίλησε στην Ακαδημία Αθηνών για την πανδημία, στην εκδήλωση με τίτλο "Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας".

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε αρχικά ότι τα εμβόλια «δεν έχουν ζωντανό ιό, παρά διδάσκουν την άμυνά μας πώς να σκοτώσει τον ιό» ενώ συμπλήρωσε: «Οδηγούν σε σημαντική μείωση των επιβεβαιωμένων περιστατικών της νόσου και των θανάτων που αποδίδονται σε αυτή».

Φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το Ισραήλ στο οποίο έχει εμβολιαστεί περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους, με αποτέλεσμα η υγειονομική κρίση να περιοριστεί και να παραμείνει ελεγχόμενη.

Όσον αφορά τα εμβόλια της AstraZeneca, ανέφερε «στο χειρότερο σενάριο τα περιστατικά αυτά αφορούν σε 1 άτομο ανά 100.000». Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αντιικά φάρμακα κατά του κορονοϊού λέγοντας πως «ένα χρόνο μετά, ερευνούμε ποια φάρμακα βοηθούν». Πότε, «όσο περισσότεροι εμβολιασμοί τόσο καλύτερα».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε μάλιστα ότι τον τελευταίο καιρό τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού αφορούν τις ηλικίες 20 ως 50 ετών ενώ τόνισε πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Τέλος, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ