«Μπλόκο» της κυβέρνησης και ανατροπή στις διαδημοτικές μετακινήσεις

Gazzetta team
«Μπλόκο» της κυβέρνησης και ανατροπή στις διαδημοτικές μετακινήσεις
Αλλαγή δεδομένων στις διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Ανατροπή στην ανατροπή είχαμε στις διαδημοτικές μετακινήσεις στις περιοχές που είναι σε βαθύ κόκκινο και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, το πρωί του Σαββάτου, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε αυτές τις περιοχές θα επιτρέπονται κανονικά τα Σαββατοκύριακα, όπως δηλαδή ισχύει και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση, αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αντιλαμβανόμενη προφανώς οτι η κούραση του κόσμου είναι τέτοια που η διατήρηση του μέτρου, δεν θα είχε καμία ουσία και αποτέλεσμα.

Αντιθέτως διατηρείται η απόφαση που λήφθηκε χθες το βράδυ στην έκτακτη σύσκεψη και σύμφωνα με την οποία τα καταστήματα στις συγκεκριμένες περιοχές δεν θα ανοίξουν την Δευτέρα.

Η διαφορά αυτή φαίνεται και στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας που αναφέρεται μόνο στο λιανεμπόριο: «Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές περειφέρειες και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ