Πάσχα: Γρίφος οι μετακινήσεις εκτός νομού, τα σενάρια (vid)

Gazzetta team
Πάσχα: Γρίφος οι μετακινήσεις εκτός νομού, τα σενάρια (vid)
Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό αποτελούν γρίφο, ωστόσο όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μετά τις αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, στο πλαίσιο της χαλάρωσης του lockdown, ειδικού και κυβέρνηση επεξεργάζονται, όλα τα δεδομένα που δίνει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και καλούνται να λύσουν τον γρίφο των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Ωστόσο οι πολίτες είναι με το βλέμμα στραμμένο στο Πάσχα και το αν θα μπορέσουν να μεταβούν στα χωριά τους.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εάν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν οι μετακινήσεις ενδέχεται να επιτραπούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο κόσμος έχει κουραστεί από το lockdown και θέλει να κάνει Πάσχα στην επαρχία, ωστόσο όπως λένε οι ειδικοί αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων.

Έτσι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, είναι ένας γρίφος και οι ειδικοί αποφασίζουν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα

Ένα άλλο ερώτημα είναι αν θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα.

Το ερώτημα αυτό θα απασχολήσει και την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το κεντρικό ειδήσεων του Star, οι ιεράρχες θα προτείνουν ανοιχτούς ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα, με όριο πιστών.

Με τα δεδομένα της μέχρι τώρα επιδημιολογικής κατάστασης, δε θα επιτραπεί η περιφορά του επιταφίου στους δρόμους των ενοριών και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η Ανάσταση δε θα ψάλλει εκτός ναού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ