Μακρή: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες

Gazzetta team
Μακρή: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες
Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος για δύο εβδομάδες ως και το τέλος Ιουνίου, άφησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος για δύο εβδομάδες, ως και τα τέλη Ιουνίου, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Παράλληλα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ξεκαθάρισε πως όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν έπειτα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Η υφυπουργός υποστήριξε πως, όπως έχουν τα πράγματα για το άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια και ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων, αλλά και για το γεγονός πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη δια ζώσης εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στα θρανία μόνο οι μαθητές της τρίτης λυκείου, καθώς όπως σημείωσε: «Υπάρχουν καθηγητές που κάνουν μάθημα στην τρίτη λυκείου και εν συνεχεία θα πρέπει να κάνουν εξ αποστάσεως και στις άλλες τάξεις» κάτι που είναι πρακτικά δύσκολο.

Η κα Μακρή αναφορικά με τα self test τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Για δε τον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς η υφυπουργός επεσήμανε, ότι το 30% έχει δηλώσει πως θέλει εθελοντικά να κάνει το τεστ, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneka αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ότι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ