Σχέδιο για λιγότερες αποδείξεις: Ποιες θα μετρούν διπλά

Gazzetta team
Σχέδιο για λιγότερες αποδείξεις: Ποιες θα μετρούν διπλά
Σχέδιο για λιγότερες αποδείξεις φαίνεται πως επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να βοηθηθούν κλάδοι που επλήγησαν από την πανδημία.

Για τα εισοδήματα του 2020, οι πληττόμενοι θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση του 30% όσον αφορά τις αποδείξεις. Για τα εισοδήματα του 2021 συζητείται το σενάριο με τις λιγότερες αποδείξεις για την προσαρμογή στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Σημαντικό είναι ότι θα διευρυνθούν οι αποδείξεις για το 30%, ενώ για τις αποδείξεις με μετρητά, θα υπάρχει εφαρμογή που θα σκανάρει τις αποδείξεις, ώστε αυτές να συμμετάσχουν στη φορολοταρία.

Τα επαγγέλματα που οι αποδείξεις θα μετρούν διπλά

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συνεργεία αυτοκινήτων, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, πολυχώροι, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ενοικίαση ακινήτων και ΙΧ, φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα, ένδυση και υπόδηση.

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα και ο φοροτεχνικός Θράσος Μίαρης.

Πότε πληρώνεται το δώρο Πάσχα

Για το δώρο Πάσχα, ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε ότι ένα μέρος του θα είναι με βάση τους μισθός της αναστολής κι ένα με βάση του μισθού που οφείλει ο εργοδότης. Ενώ η πληρωμή θα γίνει έως τη Μεγάλη Τετάρτη, το κομμάτι του Απριλίου μάλλον θα πληρωθεί σε δεύτερη δόση. Όσοι εργάστηκαν κανονικά από 1/1 έως 30/4, θα λάβουν ολόκληρο το δώρο του Πάσχα.

Ημερομηνίες πληρωμών επιδομάτων

Για τα επιδόματα η κυρία Νούκα μίλησε για τις ημερομηνίες πληρωμών. Συγκεκριμένα, το επίδομα παιδιού αφορά 627.113 οικογένειες, ενώ το επίδομα στέγασης 271.644. Οι πληρωμές θα γίνουν την Τετάρτη 31/3. Η πρώτη διμηνιαία δόση είναι 203 ευρώ και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε. Την ίδια μέρα πληρώνονται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα προνοιακά-αναπηρικά, το πρόγραμμα «Γέφυρα», το επίδομα θέρμανσης, το επίδομα γέννησης, των ανασφάλιστων υπερηλίκων και η προστασία της 1ης κατοικίας.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ