Πελώνη: «Έχουμε ρωτήσει για ημερομηνίες ανοίγματος στις αρχές Απριλίου»

Gazzetta team
Πελώνη: «Έχουμε ρωτήσει για ημερομηνίες ανοίγματος στις αρχές Απριλίου»
1,5 εκατ περισσότερους εμβολιασμούς θα έχουμε μέσα στον Απρίλιο είπε μιλώντας στο Open η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

H κ. Πελώνη αναφέρθηκε στη χρήση των self test, τους μαζικούς εμβολιασμούς και στα μέτρα στήριξης αλλά και την τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη - Μπάιντεν, μιλώντας στο Open.

«Αν αποκλιμακωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες, θα είναι θετικός δείκτης και έτσι θα δούμε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα - μια ελεγχόμενη επανεκκίνηση. Βοηθά και ο καιρός που αλλάζει για να γίνονται δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Έχουμε ρωτήσει την επιτροπή για ημερομηνίες ανοίγματος στις αρχές Απριλίου», σημείωσε.

Απαντώντας για τη χρήση των self test, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε ότι «η επιτροπή είναι θετική στη χρήση των self test, είναι αξιόπιστα. Θα έχουμε 1,5 εκατ περισσότερους εμβολιασμούς τον Απρίλιο».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν τα λύκεια, στα οποία τα τεστ θα είναι υποχρεωτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με την κυρία Πελώνη, στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι αρχές Μαΐου οι ευπαθείς ομάδες, ώστε στις αρχές του καλοκαιριού να ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί.

Η ίδια υπογράμμισε ότι υπάρχει πιθανότητα να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους μέσα στον Απρίλιο, ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή για εστίαση και λιανεμπόριο. Για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι είναι ακόμη νωρίς για να αρθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ