Βεντέτα μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ και Άρη βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο Χαριλάου

Gazzetta team
Βεντέτα μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ και Άρη βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο Χαριλάου
Ως «απάντηση» στο αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. τα επεισόδια στο Χαριλάου μεταξύ οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Το κουβάρι πίσω από τα κίνητρα που κρύβονταν για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο Χαριλάου, άρχισε να ξετυλίγει η ΕΛ.ΑΣ. η οποία «βλέπει» βεντέτα μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη και μια «απάντηση» για την ένοπλη επίθεση των τελευταίων σε αυτούς του ΠΑΟΚ, την 23η Ιανουαρίου στην οδό Κ. Καραμανλή, με αποτέλεσμα να πυροβοληθούν στα πόδια δύο από τους τρεις.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει ως αντίποινα τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (20/3) σε μπυραρία στο Χαριλάου, ύστερα από τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ, κάτι που περίμενε δεδομένα πως θα συμβεί κάποια στιγμή.

Το χρονικό

Στο σημείο του γηπέδου Χαριλάου έφτασαν περίπου σαράντα οπαδοί του ΠΑΟΚ με μηχανάκια αλλά και αυτοκίνητα, κάποια εκ των οποίων ήταν νοικιασμένα. Μετέβησαν όλοι μαζί στην οδό Αλ. Παπαναστασίου και επιτέθηκαν σε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν στην μπυραρία του γηπέδου, ενώ πέταξαν και μολότοφ. Στη συνέχεια επί της οδού Αλκμήνης οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε 19 σταθμευμένα οχήματα κατοίκων της περιοχής.

Τρεις συλλήψεις

Η αστυνομία προσήγαγε 9 ύποπτους στην ευρύτερη περιοχή για συμμετοχή τους στα επεισόδια οι 3 εκ των οποίων στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε σύλληψη. Οι δύο τραυματίες οπαδοί του Άρη μετέβησαν σε ιδιωτική κλινική, την οποία επισκέφτηκαν για να τους δουν τρεις συνοπαδοί τους που συνελήφθησαν από την αστυνομία που τους έλεγξε, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά, σιδερογροθιά και σουγιάς.

«Αν δεν ενισχυθούμε το μπάχαλο στην πόλη θα συνεχιστεί»

Πολύπειρος αστυνομικός μιλώντας στο thestival για το επεισόδιο είπε: «Αν δεν ενισχυθεί η Υ.Α.Β.Α.Χ. Θεσσαλονίκης το μπάχαλο στην πόλη θα συνεχιστεί. Έχει απομείνει να ερευνά σημαντικές υποθέσεις με αντίκτυπο στην κοινωνία της πόλης με μόλις 3 αξιωματικούς. Ακόμη και το Αρχείο της Αστυνομίας έχει περισσότερους αξιωματικούς. Αν η ηγεσία της Αστυνομίας θέλει αποτελέσματα θα πρέπει να στελεχώσει τέτοιες νευραλγικές υπηρεσίες. Αλλιώς θα πηγαίνουν οι συνάδελφοι για να κάνουν μια απλή καταγραφή, θα υπάρχει ατιμωρησία και οι πολίτες θα κλαίνε τις περιουσίες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ