Χιόνια στη Β. Ελλάδα, ρεκόρ στην Κρήτη με 24 βαθμούς (pics)

Gazzetta team
Χιόνια στη Β. Ελλάδα, ρεκόρ στην Κρήτη με 24 βαθμούς (pics)
Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα... Την ώρα που Βόρεια και σε Θεσσαλία, Ήπειρο σημειώνονται βροχοπτώσεις ενώ έχουν πέσει και χιόνια, στην Κρήτη έφτασε τους 24 βαθμούς κελσίου.
Τρελάθηκε ο καιρός με την Ελλάδα να έχει χωριστεί στα δύο... Από το βράδυ του Σαββάτου (20/3) στη Βόρεια Ελλάδα είχε εισχωρήσει ψυχρό κύμα και μάλιστα στα ορεινά και τα ημιορεινά είχε ξεκινήσει η χιονόπτωση, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής (21/03) ο καιρός είναι βροχερός.
Στην Κοζάνη έχει 4-5 βαθμούς κελσίου με ασθενή βροχόπτωση η οποία θα δυναμώσει το βράδυ, το ίδιο και στα Γρεβενά, ενώ στη Φλώρινα η θερμοκρασία είναι 1-2 βαθμούς κελσίου και η χιονόπτωση συνεχίζεται. Βροχές και στην Κομοτηνή με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 6-7 βαθμούς κελσίου.
Βροχές και σε Ελλασόνα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βέροια, Πολύκαστρο ενώ συννεφιασμένος είναι ο καιρός σε Λάρισα, Άρτα με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 10 βαθμούς κελσίου.
Την ίδια ώρα, το σκηνικό του καιρού είναι αντιστρόφως ανάλογο στην Κρήτη όπου καταγράφεται ρεκόρ θερμοκρασιών για την εποχή. Ισχυροί νοτιάδες, ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες που έφτασαν τους 24 βαθμούς κελσίου συνθέτουν το σκηνικό νότια.
Πιο συγκεκριμένα, στη Νεάπολη Λασιθίου το θερμόμετρο πήγε στους 24,2 βαθμούς Κελσίου, στις Βρύσες Χανίων τους 23,9, στην πόλη του Ρεθύμνου τους 23,6, στην Κνωσό τους 22,8 και στο Ρέθυμνο τους 22,3 βαθμούς Κελσίου.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τονίζει ότι η ισχυρή νοτιοδυτική ροή αερίων μαζών που καταγράφεται στη μέση τροπόσφαιρα της Κεντρικής Μεσογείου έχει ως αποτέλεσμα την έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης προς το Ιόνιο και τις ακτές του σε Ιταλία και Ελλάδα.