Εντυπωσιακή κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ στη Θράκη (pics)

Gazzetta team
Εντυπωσιακή κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ στη Θράκη (pics)
Ελλάδα και Αμερική ολοκλήρωσαν την κοινή τους στρατιωτική άσκηση στο πεδίο Πετροχωρίου Ξάνθης με τις εικόνες να μαγνητίζουν.

Με το όνομα «Θρακική συνεργασία -21» Ελλάδα και Αμερική συνεχίζουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, αυτή τη φορα στο πεδίο ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης, στο οποίο πήραν μέρος οι μονάδες της ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού - Έφεσος» και αυτές της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της διοίκησης αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής!

Η κοινή στρατιωτική άσκηση των δύο χωρών ξεκίνησε την Πέμπτη 11/3 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 του μηνός και ήταν στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ.

Η άσκηση «Θρακική συνεργασία - 21» διεξήχθη με χρήση συστημάτων εξομοίωσης τακτικών εμπλοκών και περιελμβάνε εκπαίδευση σε θέματα τακτικής και ελέγχου και διοίκησης πυρός με ταυτόχρονη εξέταση θεμάτων διοικητικής μέριμνας.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο γενικός επιθεωρητής Στρατού - διοικητής δόγματος και εκπαίδευσης αντιστράτηγος 'Αγγελος Ιλαρίδης, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος 'Αγγελος Χουδελούδης και από αμερικανικής πλευράς η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι, ο υποδιοικητής της διοίκησης αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής Major General Τζο Τζάραντ καθώς και ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα Colonel Ρόμπερτ Ριντ 'Αντερσον.

Ο αρχηγός του ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης στο χαιρετισμό του, τόνισε τη σημασία του υψηλού επιπέδου συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών ενώ από την πλευρά του, ο υποδιοικητής της διοίκησης αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής τόνισε την αφοσίωση των ΗΠΑ «στην ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας των δύο χωρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ