Lockdown: Τι αναμένεται να ανοίξει από τις 22 Μαρτίου, το δίλημμα των λοιμωξιολόγων (vid)

Gazzetta team
Lockdown: Τι αναμένεται να ανοίξει από τις 22 Μαρτίου, το δίλημμα των λοιμωξιολόγων (vid)
Οι επιδημιολόγοι αναζητούν μέτρα που θα χαλαρώσουν το lockdown και θα εκτονώσουν τους πολίτες όμως το πρόβλημα είναι το ποια θα είναι αυτά τα μέτρα.

Τη σταδιακή χαλάρωση των σκληρών μέτρων του lockdown μέσα στις επόμενες 48 ώρες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν την Παρασκευή, μετά την αναβολή της Τετάρτης.

Αναμένεται να συζητήσουν την χαλάρωση των μέτρων και πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Σταδιακά θα κάνουν επανεκκίνηση ορισμένοι τομείς της οικονομίας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Θα πρέπει να δούμε τους όρους με τους οποίους μπορεί να ανοίξει η κοινωνία με ασφάλεια και η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικό και εδώ τίθεται θέμα του testing πόσο οργανωμένα μπορεί να γίνει στον πληθυσμό και για επιδημιολογικούς λόγους αλλά και για λόγους έγκαιρης ανίχνευσης των κρουσμάτων» δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Στις αποφάσεις της Παρασκευής οι ειδικοί θα προσμετρήσουν:

  • την πορεία του αριθμού των κρουσμάτων
  • την αντοχή του ΕΣΥ
  • τον δείκτη Rt και τον δείκτη θετικότητας
  • την κόπωση των πολιτών
  • και τις δυνατότητες της οικονομίας

Τι αναμένεται να ανοίξει από 22 Μαρτίου και τι θα αλλάξει από το Σαββατοκύριακο

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αναμένεται να γίνει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Το όριο από τις 7 το απόγευμα θα πάει στις 9 το βράδυ.

Από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν:

  • τα κομμωτήρια
  • τα καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ
  • τα ινστιτούτα αισθητικής
  • τα δικαστήρια
  • και οι αρχαιολογικοί χώροι

«Τι είναι καλύτερο να έχουμε ανεξέλεγκτη δραστηριότητα στην κόπωση ή χώρους αυστηρά ελεγχόμενους όπως μπορούν να είναι και απέδειξαν ότι είναι οι χώροι του λιανεμπορίου;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μακρή: «Προτεραιότητα οι μαθητές γυμνασίων – λυκείων»

Το άνοιγμα των σχολείων μετατίθεται για το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και όπως όλα δείχνουν οι μαθητές που θα επιστρέψουν πρώτοι στα θρανία είναι του Λυκείου και των Γυμνασίων λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Ιδιαίτερη μέριμνα και ενδιαφέρον υπάρχει για λόγους που αντιλαμβάνεστε για το λύκειο και για την Γ΄ λυκείου. Τα γυμνάσια και τα λύκεια δια ζώσης διδάχθηκαν λιγότερες εβδομάδες από ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ