Lockdown: Αναβλήθηκε η αυριανή (17/3) συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, μεταφέρθηκε για την Παρασκευή

Gazzetta team
Lockdown: Αναβλήθηκε η αυριανή (17/3) συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, μεταφέρθηκε για την Παρασκευή
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης (17/3), με τους λοιμωξιολόγους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Παρασκευή (19/3).

Την Παρασκευή (19/3) θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, από την οποία θα ληφθούν οι αποφάσεις για μερική άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown.

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων είχε προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αναβλήθηκε για την Παρασκευή οπότε και θα εξεταστούν όλα τα σενάρια και θα ανακοινωθούν οι όποιες αποφάσεις.

Όπως προκύπτει την αναβολή ζήτησαν οι ίδιοι οι λοιμωξιολόγοι καθώς θέλουν να μελετήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Υπενθυμίζεται ότι μεσολάβησε και το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με λιγότερα τεστ από τις καθημερινές.

Παράλληλα, ένα ακόμα στοιχείο που οδήγησε στην αναβολή ήταν τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού και ο δείκτης θετικότητας που σκαρφάλωσε στο 12,3 προκαλώντας τον προβληματισμό στους ειδικούς.

Παρόλα αυτά η αναβολή δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις αποφάσεις. Εάν δηλαδή αποφασιστεί μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο, αυτό αναμένεται να ισχύσει. Σε κάθε περίπτωση, τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ