Διαμαρτυρία αστυνομικών: «Μας αποκαλούν φασιστοειδή και ασκέρι εγκληματιών» (pics & vid)

Gazzetta team
Διαμαρτυρία αστυνομικών: «Μας αποκαλούν φασιστοειδή και ασκέρι εγκληματιών» (pics & vid)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Η πολιτική σύγκρουση των τελευταίων ημερών για τα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της και οι χαρακτηρισμοί που έχουν ακουστεί για τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ, είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση των αστυνομικών.

Το πρωί της Τετάρτης λοιπόν πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, κρατώντας ένα πανό 20 μέτρων για το πως θέλουν οι ίδιοι την αστυνομία και το πως δεν πρέπει να είναι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης μίλησε στο Mega για την κινητοποίηση αυτή, λέγοντας: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη και όχι μια αστυνομία που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και να ρίχνεται στην πυρά για την επίλυση κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή ζούμε μια στοχοποίηση τρομερή, με καθημερινές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη στις αστυνομικές υπηρεσίες. Φτάσαμε στο σημείο να μπαίνουν γκαζάκια στα σπίτια των αστυνομικών», είπε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Δε θα σταματήσει η στοχοποίηση αν εκλεγμένοι βουλευτές από το βήμα της Βουλής μας αποκαλούν φασιστοειδή, και ασκέρι εγκληματιών. Θα πρέπει όλοι να αποφασίσουν ποια αστυνομία θέλουν. Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Προχωρήσαμε και σε προτάσεις. Στις 19/12/19 καταθέσαμε πρόταση για κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος, ώστε να ελέγχονται και οι αστυνομικοί και να υπάρχει καταγεγραμμένο όλο το περιστατικό. Εδώ και δεκαετίες, ακραίες μειοψηφίες πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, και δυστυχώς η δράση τους συνεχίζεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ