Απίστευτη δήλωση συνδικαλιστή αστυνομικού: «Μας κάνουν bullying να κόβουμε παραβάσεις, ντρέπομαι» (vid)

Gazzetta team
Απίστευτη δήλωση συνδικαλιστή αστυνομικού: «Μας κάνουν bullying να κόβουμε παραβάσεις, ντρέπομαι» (vid)
O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκος Μποζίκης, αποκάλυψε την απαίτηση που υπάρχει από τους αστυνομικούς να κόβουν πολλές κλήσεις.

Σε απίστευτες καταγγελίες προέβη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκος Μποζίκης, μιλώντας στο τοπικό Star TV σχετικά με τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τους ανωτέρους του για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό.

Όπως αποκάλυψε υπάρχει μεγάλη πίεση να βεβαιώνονται όσες περισσότερες παραβάσεις γίνονται, κάτι που το χαρακτήρισε ως bullying. «Εάν σας πω το bullying που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μου, την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά “αν δε φέρεις δέκα παραβάσεις, μην έρθεις μέσα”. Αυτό είναι bullying. Το καταγγέλλω, ειλικρινά...», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αν πιστεύουν ότι δουλεύουμε σε κανενός το χωράφι και είναι η εποχή των τσιφλικάδων και βαράγανε με τον βούρδουλα, είναι γελασμένοι. Δεν θα μας κάνει κανείς να ντρεπόμαστε. Είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά ντροπή γι’ αυτό που γίνεται καθημερινά και αυτοσκοπός να είναι το πόσες παραβάσεις βεβαίωσε ο αστυνομικός για covid στην Κέρκυρα. Δεν είναι αυτή αστυνόμευση, δεν είναι αυτό αστυνομία. Θα πρέπει η αστυνομία να είναι κοντά με τον κόσμο, αγκαλιά με τον κόσμο, να πολεμάει το έγκλημα και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Αυτό που μας έχουν ορίσει αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι πραγματικά ντροπή για την αστυνομία, γιατί δεν είναι πραγματικός ο στόχος να λύσουμε το πρόβλημα του κορονοϊού, γιατί βλέπουμε ότι παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά, το πρόβλημα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και σε πράγματα που δεν μπορεί να πετύχει, δεν θα την βγάλουμε εμείς. Δεν θα γίνουμε εμείς το πλυντήριο της κυβέρνησης και την κάθε κυβέρνησης για ακόμα μία φορά. Κάναμε πολλά χρόνια και πολλούς αγώνες για να πετάξουμε από πάνω μας την ρετσινιά του μπάτσου. Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί».

Αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Νιώθω ντροπή. Ειλικρινά. Δεν μπορώ να δω τον κόσμο στα μάτια όπως τον έβλεπα πριν. Πριν από όλη αυτή την κατάσταση, ο κόσμος μου έλεγε καλημέρα με σεβασμό. Σήμερα ο κόσμος μου γυρίζει την πλάτη. Δεν θα παίξει κανείς με την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας, και την οντότητάς μας. Είναι απαράδεκτο. Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο της βρωμιάς τους και της ανεπάρκειάς τους για μία ακόμα φορά».

Στη συνέχεια μάλιστα έκανε και μία αποκάλυψη, καθώς όπως του μεταφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κέρκυρα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να κόβονται περισσότερες κλήσεις: «Και όλο αυτό χάρη στην πίεση που δέχεται ο αστυνομικός “φέρε τόσες παραβάσεις”. Ε όχι, δεν είναι αυτό κύριε υπουργέ, αυτό που ζητήσατε προχθές που ήρθατε εδώ πέρα, “γράφτε όσους γίνεται, πιο πολλές παραβάσεις”. Ο αστυνομικός είναι άνθρωπος. Αυτό πληροφορήθηκα. Ας με διαψεύσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ