Η μαρτυρία του θύματος της αστυνομικής βίας: «Με χτύπησαν με το μεταλλικό γκλοπ στο κεφάλι, αφόρητος πόνος»

Gazzetta team
Η μαρτυρία του θύματος της αστυνομικής βίας: «Με χτύπησαν με το μεταλλικό γκλοπ στο κεφάλι, αφόρητος πόνος»
Μόνο αποτροπιασμό προκαλούν όσα μαρτυρά ο νεαρός που δέχθηκε την επίθεση από τους αστυνομικούς στην Νέα Σμύρνη.

Συγκλονίζει η περιγραφή του 29χρονου που δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη.

«Με χτύπησαν με ανάποδο μεταλλικό γκλοπ στο κεφάλι» ανέφερε περιγράφοντας τα όσα έζησε.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως δέχθηκε απρόκλητη επίθεση όταν μαζί με άλλα 4-5 άτομα πήγαν να διαμαρτυρηθούν γιατί αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με 4 μηχανές μπήκαν στην πλατεία και πήγαν σε δυο παγκάκια όπου κάθονταν πολίτες.

«Οι αστυνομικοί τους είπαν ότι απαγορεύεται να κάθονται στο παγκάκι, οι γυναίκες τους απάντησαν ότι περπατήσαμε 2 χιλιόμετρα και θέλαμε να ξαποστάσουμε λίγο και εκείνοι τους έκοψαν πρόστιμα», τόνισε.

Στη συνέχεια, όπως λέει πήγε να διαμαρτυρηθεί, του ζήτησαν τα χαρτιά μετακίνησης και τα έδειξε. «Τότε ο δεύτερος αστυνομικός βγήκε μπροστά και με στοχοποίησε. Με τραβάει από το μπουφάν. Του λέω δεν έχω κάνει κάτι. Άρχισαν να με βαράνε πιο χοντρά, με κλωτσιές σε όλο μου το σώμα. Έχω μώλωπες και εκδορές παντού, στον αστράγαλο, στην κνήμη, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην πλάτη. Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω, τραβήχτηκε ο αυχένας μου. Και το αποκορύφωμα όλων ήταν ότι με χτύπησαν με το μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, το οποίο γύρισαν ανάποδα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Εκεί ο πόνος ήταν αφόρητος», περιέγραψε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Άλλωστε ακούγεται χαρακτηριστικά ο νεαρός στο βίντεο να φωνάζει «Πονάω, πονάω!», ενώ εκείνοι συνεχίζουν να τον χτυπούν.

Το θύμα της αστυνομικής βίας τόνισε πως δεν ήταν ποτέ μέλος καμιάς πολιτικής συλλογικότητας, οργάνωσης, κόμματος ή ομάδας.

Όσον αφορά τις κατηγορίες που προσπαθούν να του προσάψουν ότι επιχείρησε να αφαιρέσει το όπλο αστυνομικού απαντά ότι έχουν δει πολλές αμερικανικές ταινίες και τους αρέσουν αυτά τα σενάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ