Νέα Σμύρνη: Πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία (pics & vids)

Gazzetta team
Νέα Σμύρνη: Πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία (pics & vids)
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν κάτοικοι της Νέας Σμύρνης για τις σκηνές αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Κυριακής.

Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου το μεσημέρι έγιναν θεατές απίστευτης αστυνομικής βίας, από προπηλακισμούς μέχρι κυνηγητό και ξυλοδαρμούς, παρουσία οικογενειών με μικρά παιδιά και ηλικιωμένων.

Περίπου στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ άρχισαν τους ελέγχους στο άλσος της Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια τα πράγματα ξέφυγαν. Όταν κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, ξεκίνησε ένταση που κατέληξε στο ξυλοδαρμό πολιτών, ενώ ακολούθησαν και προσαγωγές.

Μετά από αυτό το περιστατικό αστυνομικής βίας, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Νέας Σμύρνης για να διαμαρτυρηθεί. Η αυθόρμητη συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πορεία με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κρατικής τρομοκρατίας και της καταπάτησης των λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, πάνω από 1000 συγκεντρωμένοι ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να σβηστούν τα πρόστιμα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν τη μαζικότατη πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης, ενώ συνεχώς καταφθάνουν διμοιρίες από άλλες περιοχές.

Δείτε τις εικόνες και βίντεο από την πορεία διαμαρτυρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ