Κραυγή αγωνίας από το Αττικόν: «Να έρθει η κυβέρνηση να αποφασίσει ποιος θα νοσηλευτεί» (vid)

Gazzetta team
Κραυγή αγωνίας από το Αττικόν: «Να έρθει η κυβέρνηση να αποφασίσει ποιος θα νοσηλευτεί» (vid)
Ο γραμματέας των εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Σιδέρης έκανε έκκληση να βρεθεί λύση προκειμένου να ανοίξουν ΜΕΘ.

Τεράστια είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας τις τελευταίες μέρες, με την περίπτωση του Αττικόν να είναι χαρακτηριστική...

Ο γραμματέας των εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Σιδέρης φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Mega και αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση πριν καν ολοκληρωθεί η εφημερία.

«Είναι οριακά τα πράγματα. Είναι γεμάτες 4 κλινικές covid, και άλλες 2 κλινικές που μετατράπηκαν σε covid. Έξι γεμάτες κλινικές covid είναι γεμάτες. Έχουμε 1-2 κενά κρεβάτια covid ΜΕΘ, 60 ράντζα και ασθενείς που δεν έχουν διεκπεραιώσει τη διαδικασία προσέλευσής τους στα επείγοντα. Οριακά τα πράγματα, είμαστε στο μηδέν» σημείωσε, λέγοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται διακομιδή ασθενών από το «Αττικόν» σε άλλα νοσοκομεία για να μη φρακάρει το σύστημα.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ακούτε αυτή την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, στον Ευαγγελισμό, στο Αττικόν, στον Ερυθρό Σταυρό, στο Θριάσιο αλλά δεν την ακούτε στον Όμιλο Ιατρικού Αθήνας, στο Metropolitan, ή στα ιδιωτικά».

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το αν θα χρειαστεί να διαλέξουν ποιος θα νοσηλευτεί, απάντησε: «Υπάρχει κώδικας ιατρικής δεοντολογίας. Eμείς τέτοιο πράγμα δεν πρόκειται να κάνουμε. Αν θέλουν να έρθουν να το κάνουν οι κύριοι της κυβέρνησης. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι τέλος και θα κερδίσουμε. Δεν πρέπει και δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αν φτάσουμε θα είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη, καθώς σήμερα μετά από ένα χρόνο αποφάσισαν να στείλουν ένα έγγραφο στα ιδιωτικά νοσοκομεία για το αν έχουν κλίνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ