ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές για το αναμορφωμένο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Gazzetta team
ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές για το αναμορφωμένο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
Με πέντε συνολικά αποφάσεις της απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις αιτήσεις ενστόλων που ζητούσαν την ακύρωση της από 19.7.2017 πράξης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών η οποία αφορούσε το αναμορφωμένο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με νέους βασικούς μισθούς και νέα επιδόματα.

Η Ολομέλεια έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η προσβαλλόμενη πράξη είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιος των διατάξεων του ν. 4472/2017 και δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αλλά και «δεν σκοπεί να εισαγάγει νέες ρυθμίσεις για τα ζητήματα του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα».

Για αυτούς τους λόγους, καταλήγει η πλειοψηφία, αποτελεί, «απλή ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις αναφερόμενες στον πίνακα αποδεκτών υπηρεσίες, στερούμενη εκτελεστού χαρακτήρα».

Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων(Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ.),Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων( Π.Ο.Α.Σ.Υ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000, 417 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., απόφοιτοι του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.).

Πηγή: Reader.gr