Στο τραπέζι lockdown τύπου περσινού Μαρτίου: Συνεδρίασαν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι

Gazzetta team
Στο τραπέζι lockdown τύπου περσινού Μαρτίου: Συνεδρίασαν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι
Οι επιδημιολόγοι συνεδρίασαν εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων.

Για την πολύ σοβαρή επιδημιολογική κατάσταση της χώρας συζήτησαν το απόγευμα της Τρίτης οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψής τους.

Λόγω της αυριανής έκτακτης σύσκεψης της Επιτροπής (ανακοινώθηκε μετά την επίσημη σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό), μετατέθηκε κατά μία ημέρα η προγραμματισμένη κάθε Τετάρτη σύσκεψη των επιδημιολόγων.

Τα συμπεράσματά τους και οι διαπιστώσεις τους θα τεθούν αύριο υπόψιν όλων των μελών της Επιτροπής, οι οποίοι θα κληθούν να εισηγηθούν και πάλι μέτρα και λύσεις για την αναχαίτιση της πανδημίας. Όλα τα σενάρια φαίνεται να είναι στο τραπέζι, ακόμα και το lockdown τύπου Μαρτίου

Η Αττική είναι από τις βασικές αιτίες ανησυχίας των επιδημιολόγων, αλλά δεν είναι η μόνη.

Εκτός από το λεκανοπέδιο, σχεδόν όλη η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, είναι ή κινούνται με γρήγορο ρυθμό προς το «κόκκινο». Οι ειδικοί δε, θεωρούν δεδομένη την ευρύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, κάποια μέλη της Επιτροπής θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί lockdown τύπου Μαρτίου, ενώ άλλα προτείνουν το ισχύον πλέγμα περιορισμών, εμπλουτισμένο με νέες, ευέλικτες, έξυπνες λύσεις.

Στο τραπέζι των ειδικών βρίσκεται το μέτρο της κυκλοφορίας μέχρι τις 9 η ώρα όλες τις ημέρες – καθώς εκτιμούν πως ο περιορισμός του Σαββατοκύριακου προκαλεί συνωστισμό μέχρι τις 6 το απόγευμα σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους και ιδιωτικές κοινωνικές συναθροίσεις στη συνέχεια - καθώς και ο περιορισμός ή και απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, εκτός εάν συντρέχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ