To Facebook κατέβασε ανάρτηση επαγγελματία φωτογράφου από την πορεία για τον Κουφοντίνα (pic)

Gazzetta team
To Facebook κατέβασε ανάρτηση επαγγελματία φωτογράφου από την πορεία για τον Κουφοντίνα (pic)
Η ανάρτηση του Μάριου Λώλου με τις φωτογραφίες από την πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα λογοκρίθηκε από το Facebook.

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί μεγάλος ντόρος σχετικά με την τύχη που έχουν οι αναρτήσεις στο Facebook για το θέμα με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Η Αυγή ήρθε σε επικοινωνία με το συγκεκριμένο μέσος κοινωνικής δικτύωσης, έλαβε απάντηση, όμως το όλο θέμα έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από τότε. Ειδικά από εχθες...

Και αυτό γιατί κατέβηκε ανάρτηση με εικόνες από την μαζική πορεία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας από επαγγελματία φωτογράφο και μάλιστα έναν από τους πιο έμπειρους στον χώρο, τον Μάριο Λώλο που μετράει άπειρα... χιλιόμετρα στους δρόμους.

Μάλιστα, το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι πως η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν εμπεριείχε κάτι που να μεταφράζεται ως στήριξη προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Έγραφε απλά: «Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον γνωστό απεργό πείνας. Δ.Κ. 1-3-21».

Κι όμως, παρά το γεγονός οτι μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος ανέβασε προϊόν της δουλειάς του, χωρίς να παίρνει την παραμικρή θέση, η ανάρτησή του μπλοκαρίστηκε και ο λογαριασμός του τέθηκε σε περιορισμό.

Θέμα και στα Ελληνικά HOAXES

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο θέμα αυτό, με το μπλοκάρισμα των αναρτήσεων, τοποθετήθηκε και ο αρχισυντάκτης αρχισυντάκτης των «Ελληνικών Hoaxes» που συνεργάζονται με το Facebook για τον εντοπισμό των fake news στην χώρα μας, ο Δημήτρης Αλικάκος.

Η ανάρτησή του μάλιστα, αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά...

«Κάποιοι που έχουν ταχθεί να εφαρμόζουν τους “Όρους της Κοινότητας” (εν προκειμένω -βλ φωτο- αυτού περί “επικίνδυνων ατόμων και επικίνδυνων οργανώσεων” https://www.facebook.com/…/dangerous_individuals…)

Α. είτε αγνοούν τους Όρους της Κοινότητας

Β. είτε δεν μπορούν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στο «στηρίζω τρομοκράτες και τρομοκρατικές πράξεις» και στο «στηρίζω το αίτημα (δίκαιο ή άδικο) ενός φυλακισμένου τρομοκράτη – απεργού πείνας».

Ορθώς το FB έχει θεσπίσει αυστηρούς κανόνες αναφορικά με την επιδοκιμασία της βίας και της τρομοκρατίας, καθώς και κατά ατόμων που εξυμνούν τέτοιες ενέργειες.

Ωστόσο.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση (δεν γνωρίζω τον αναρτήσαντα, δεν είναι καν “φίλος”) είναι τόσο καλογραμμένη και σαφής, άσχετα αν διαφωνεί κανείς με την ουσία, που δεν επιδέχεται παρερμηνεία. Δεν παραβιάζει κανέναν Όρο.

Ως εκ τούτου, η ποινή είναι άδικη και αντικανονική (και δυστυχώς δεν είναι η μόνη ανάρτηση που άδικα της επιβάλλεται ποινή).

Άρα εδώ έχουμε να κάνουμε με παραβίαση των όρων της κοινότητας στο όνομα των… όρων της κοινότητας, από κάποιους που πληρώνονται για να εφαρμόζουν τους όρους της κοινότητας.

Με βάση τα παραπάνω, απλά και ξεκάθαρα:

Το Facebook τα έχει κάνει μπάχαλο.

(Αυτά από κάποιον συνεργάτη της εταιρίας Facebook. Αλλά φιλτάτη η αλήθεια)»

Κάποιοι που έχουν ταχθεί να εφαρμόζουν τους "Όρους της Κοινότητας" (εν προκειμένω -βλ φωτο- αυτούς περί “επικίνδυνων...

Δημοσιεύτηκε από Δημήτρης Αλικάκος στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ