Lockdown: Σκέψεις για νέο κωδικό με νούμερο 7 (vid)

Gazzetta team
Lockdown: Σκέψεις για νέο κωδικό με νούμερο 7 (vid)
Στις πληροφορίες για σκέψεις να δημιουργηθεί νέος κωδικός για το λιανεμπόριο και να διευρυνθεί η ώρα που μπορεί να είναι κανείς έξω αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

To lockdown στην Αττική -όπως όλα δείχνουν- αναμένεται να πάρει παράταση, ωστόσο μάλλον θα ανοίξει το λιανεμπόριο με την μέθοδο του click away.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως κάποιου είδους χαλάρωση θα υπάρξει από την επόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει το είδος του.

Παράλληλα και οι λοιμωξιολόγοι σε δηλώσεις τους τονίζουν πως μάλλον θα πάμε σε παράταση χωρίς ωστόσο να αποκλείσουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ωστόσο, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ θα συνεχίσουν να αυξάνονται ακόμη κι αν τα ημερήσια κρούσματα αρχίζουν να εμφανίζουν πτώση, τονίζουν οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι και με γνώμονα αυτό αναμένεται να παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

Νέος κωδικός για ψώνια;

Στην περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο με την μέθοδο του click away υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στο σύστημα που επιτρέπει στους πολίτες να βγουν από το σπίτι.

Το πρωί της Δευτέρας (22.02.2021) ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, άφησε τα πάντα ανοιχτά.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν υπάρχουν σκέψεις να μπει κόφτης στα sms που στέλνουν οι πολίτες στο 13033 για ψώνια (Νο2) και άθληση (Νο6) και αν υπάρχει συζήτηση για δημιουργία νέας πλατφόρμας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιορισμός στα μηνύματα. Το θέμα δεν είναι τεχνολογικό είναι περισσότερο επιχειρησιακό. Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, υπάρχει το ενδιαφέρον και από το υπουργείο Ανάπτυξης , γενικά από την κυβέρνηση, να δούμε πως θα μπορούσαμε να διευκολύνουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με έναν τρόπο εύρυθμο και γρήγορο. Εκεί εξετάζουμε τεχνολογικές λύσεις, δεν είμαστε στο επίπεδο των ανακοινώσεων. Εξετάζουμε πάνω από μια».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και μια νέα πλατφόρμα, λέγοντας ότι το 13033 έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. «Από εκεί και πέρα εξετάζουμε άλλες τεχνολογικές λύσεις για να διευκολύνουμε το άνοιγμα». Στην ερώτηση δε αν εξετάζεται το δίωρο που έχει περιθώριο κάθε πολίτης για ψώνια να γίνει τετράωρο, ο υπουργός είπε ότι αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική καμπύλη και την καμπύλη του εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ