Ιστορικές κακοκαιρίες που «χτύπησαν» την Αττική (vid)

Gazzetta team
Ιστορικές κακοκαιρίες που «χτύπησαν» την Αττική (vid)
Η Αττική είδε «άσπρη μέρα» λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», αλλά ποιες άλλες φορές έχει χιονίσει τόσο πολύ;

Σχεδόν όλη την χώρα με χιόνι, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», ενώ στην Αττική το έστρωσε ακόμα και στο κέντρο αλλά και σε νότιες περιοχές δίπλα στην θάλασσα.

Ο χιονιάς που πλήττει την Αττική, έχει φέρει αρκετά προβλήματα αλλά και χαρά στους κατοίκους που το μάλλον το απόλαυσαν με την ψυχή τους.

Ποιες άλλες ανάλογες κακοκαιρίες έχουν πλήξει την Αττική τα προηγούμενα χρόνια όμως;

Από τον Γενάρη του 1968 με το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη να ντύνεται στα λευκά και και ακριβώς πέντε χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 1973, σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το Mega.

Νέα σφοδρή κακοκαιρία έπληξε την Αττική τον Μάρτιο του 1987, με τα χιόνια να κατεβαίνουν μέχρι την Καλλιθέα και από εκεί στη δεκαετία του 90 και τον 21ο αιώνα, με τις λευκές μέρες να είναι σπάνιες σε ολόκληρη την Αττική και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Την τελευταία 20ετία η Αττική μέχρι τον Πειραιά και τα υπόλοιπα νότια προάστια, είδαν χιόνι άλλες τρεις φόρες.

Πάντα είτε τον Ιανουάριο είτε τον Φεβρουάριο. Το 2002 χιόνισε το τριήμερο από τις 4 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Tα χιόνια τότε έφτασαν μέχρι τη θάλασσα, κάλυψαν το λιμάνι του Πειραιά, τη βουλή, την πλατεία Κλαυθμώνος και φυσικά την πλατεία Συντάγματος, με τους Αθηναίους να ξεχύνονται στους δρόμους για μια συλλεκτική φωτογραφία.

Ανάλογο σκηνικό στις 12 και 13 Φεβρουαρίου του 2004, με το ύψος του χιονιού στο Πόρτο Ράφτη να φτάνει κάποια στιγμή το μισό μέτρο.

Από το Χαλάνδρι μέχρι τη Νίκαια και από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά, τα αυτοκίνητα θάφτηκαν στο χιόνι και όλοι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε παγοδρόμια.

Τελευταία φορά που οι Πειραιώτες είδαν να στρώνεται πυκνό χιόνι στην περιοχή τους ήταν τον Φεβρουάριο του 2008. Οι εικόνες από τη Νίκαια είναι ενδεικτικές των όσων έγιναν στις 18 εκείνου του μήνα. Με τον υδράργυρο τη νύχτα να πέφτει κάτω από το μηδέν και το σκηνικό να αλλάζει μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ