Μπέζος για καταγγελίες: Φτάσαμε ως εδώ γιατί το επιτρέψαμε με τη σιωπή μας

Gazzetta team
Μπέζος για καταγγελίες: Φτάσαμε ως εδώ γιατί το επιτρέψαμε με τη σιωπή μας
Την ευθύνη που αναλογεί σε όσους γνώριζαν τι συνέβαινε και δε μιλούσαν επισημαίνει ο Γιάννης Μπέζος.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Γιάννης Μπέζος μιλά για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, σε βάρος γνωστών ηθοποιών και σκηνοθετών.

«Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε. Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Ναι με τη σιωπή μας. Βλέπαμε συμπεριφορές περίεργες, ακούγαμε διάφορα, αλλά ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπέζος.

«Στα 25 χρόνια που είμαι θιασάρχης και παίζω σε τηλεοπτικές σειρές ελέγχω την κατάσταση, δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου. Όμως κάπου συνέβαιναν. Καταλαβαίνω τις φωνές, τον εκνευρισμό στην πρόβα, γίνονται αυτά στη δουλειά μας, συχνά είναι μέσα στη δημιουργική εργασία. Από αυτό το σημείο όμως, ως την εκμετάλλευση του άλλου στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Στο ερώτημα για τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως για ηθοποιό – σκηνοθέτη φίλο του, ο Γιάννης Μπέζος απαντάει με σαφήνεια. «Φίλοι ναι, για να πω την αλήθεια έχω να μιλήσω μαζί του μήνες, πριν την πρεμιέρα του. Υπήρξαμε συνεργάτες και ειλικρινά όλα αυτά που συμβαίνουν με στεναχωρούν βαθιά. Στις τρεις, τέσσερις φορές που συνεργαστήκαμε δεν συνέβη κάτι. Το συζητούσα τις προάλλες με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και μου έλεγε "Ναι, γιατί μπροστά σου δεν τα έκανε"».

Τέλος, στο ερώτημα για τις καταγγελίες για βιασμούς και πώς νιώθει για όσα ακούγονται, ο Γιάννης Μπέζος είναι ξεκάθαρος: «Φριχτά. Είναι ό,τι πιο φτηνό, ό,τι πιο χυδαίο να παίζεις με την ελπίδα, την αγωνία, το όνειρο των παιδιών, να παίζεις με το μεροκάματό τους».

Πηγή: reader.gr