Lockdown: Τα στοιχεία που έφεραν το «λουκέτο» στην Αττική (vid)

Gazzetta team
Lockdown: Τα στοιχεία που έφεραν το «λουκέτο» στην Αττική (vid)
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε με το διάγγελμά του ότι η Αττική θα μπει σε ολικό lockdown τύπου Μαρτίου, ενώ τα μέτρα εξειδικεύονται την Τετάρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω διαγγέλματος, ανακοίνωσε καθολικό lockdown στην Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα το «λουκέτο» στην Αττική φαίνεται πως ήταν μονόδρομος για την κυβέρνηση, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, είχαμε μια ραγδαία επιδείνωση σε πολύ κρίσιμους δείκτες.

Την Παρασκευή, δηλαδή λίγες μέρες πριν, τρεις συμπολίτες μας έμπαιναν στο νοσοκομείο και ένας έπαιρνε εξιτήριο.

Σήμερα Τρίτη (9/2), επτά άτομα έμπαιναν στο νοσοκομείο για να πάρει ένας εξιτήριο. Η αναλογία αυτή είναι δραματική. Γεμίζουν οι απλές κλίνες, αλλά γεμίζουν και οι ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, σήμερα υπάρχουν 38 άδεια κρεβάτια σε ολόκληρη την Αττική. Η πληρότητα δηλαδή είναι στο 71%.

Μάλιστα, γέμισαν τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Γεννηματάς», «Σισμανόγλειο».

Επίσης, σύμφωνα με το Star, ο δείκτης μεταδοτικότητας κινείται το τελευταίο δεκαήμερο από 2 έως 4. Δηλαδή ένας ασθενής μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε 2 έως 4 ανθρώπους.

Το 1% είναι ανεκτό, οτιδήποτε πάνω από αυτό είναι επικίνδυνο. Σ’ αυτά τα στοιχεία προστίθενται οι μεταλλάξεις, η κακοκαιρία που πλησιάζει, όπως και το χαμηλό ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, αφού δεν είναι ούτε το 4%.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η πίεση από τους λοιμωξιολόγους ήταν από προχτές ασφυκτική. Η κυβέρνηση ακροβατούσε μεταξύ οικονομίας και υγείας και το σκεφτόταν.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλαβε την πρωτοβουλία και είπε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια «πρέπει να τα κλείσουμε όλα τώρα», όπως και έγινε, αναφέρει το Star.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ