Όλες οι απαντήσεις για το Lockdown: Που, από πότε και τι θα ισχύει (vid)

Gazzetta team
Όλες οι απαντήσεις για το Lockdown: Που, από πότε και τι θα ισχύει (vid)
Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες για το lockdown που βρίσκεται προ των πυλών για την Αττική.

Η λέξη lockdown όχι απλά δεν λέει να φύγει από την καθημερινότητά μας, αλλά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που δρομολόγησαν οι πρωινές δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια, θα μείνει για μέχρι τον Μάρτιο.

Ο Υπουργός Υγείας το πρωί ανακοίνωσε πως θα εισηγηθεί αυστηροποίηση των μέτρων για την Αττική και το μεσημέρι ακολούθησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά και του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Εκεί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ παρουσίασε όλα τα επικαιροποιημένο επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες δείχνουν οτι τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάνω από 1.500.

Έτσι, ο Πρωθυπουργός άναψε το πράσινο... φως, προκειμένου να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη των ειδικών που θα εισηγηθεί μέτρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας θα γίνουν σήμερα και όλα δείχνουν οτι πάμε στα εξής...

  • Σκληρό lockdown στην Αττική και ενδεχομένως σε κάποιες άλλες κόκκινες περιοχές που υπάρχει έντονη ανησυχία, όπως είναι για παράδειγμα η Πάτρα.
  • Αφετηρία του θα είναι η Πέμπτη ή το αργότερο η Παρασκευή, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, προκειμένου να πάει από την Δευτέρα.

Τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με click away θα αναγκαστούν να ξαναβάλουν λουκέτο, όπως και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως είναι τα κομμωτήρια.

Φυσικά, όπως έχει γίνει σε όλα τα lockdown ανοιχτά θα παραμείνουν φούρνοι, βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, χασάπικα και γενικώς καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Το ίδιο ισχύει και για αυτά που επισκευάζουν ηλεκτρικές συσκευές και κινητά, αλλά και Ι.Χ. Είτε μιλάμε για μηχανάκια, είτε για αυτοκίνητα.

Στο τραπέζι είναι και η αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας, ενώ φυσικά, όλοι οι μαθητές θα επιστρέψουν σπίτια τους και τα σχολεία θα βάλουν εκ νέου λουκέτο.

Υπό εξέταση είναι και το ενδεχόμενο η έναρξη της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας να πάει νωρίτερα από τις 21:00 που είναι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ