Lockdown: Αναλυτικά τι αναμένεται να κλείσει με τα νέα μέτρα

Gazzetta team
Lockdown: Αναλυτικά τι αναμένεται να κλείσει με τα νέα μέτρα
Αναλυτικά τι θα κλείσει και θα μείνει ανοιχτό μετά το νέο lockdown που αναμένεται να επιβληθεί.

Το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε πως θα εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών και στον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο σκληρό lockdown και πλέον μετράμε αντίστροφα για να την λήψη της σχετικής απόφασης.

Ο πρωθυπουργός στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο τελευταίος αναμένεται να παρουσιάσει επικαιροποιημένα στοιχεία της κατάστασης στην χώρα και αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το πόσο πολύ έχει επιδεινωθεί η κατάσταση, τότε το lockdown τύπου Μαρτίου, όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, θα αποτελεί μονόδρομο.

Το ερώτημα είναι αν θα επιβληθεί σε όλη την χώρα, όπως ζήτησε ο Υπουργός Υγείας ή αν θα αφορά μόνο τις κόκκινες περιοχές όπως είναι η Αττική.

Τι κλείνει και τι θα μείνει ανοιχτό

Σε μία τέτοια περίπτωση λοιπόν, τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με click away θα αναγκαστούν να ξαναβάλουν λουκέτο, όπως και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως είναι τα κομμωτήρια.

Φυσικά, όπως έχει γίνει σε όλα τα lockdown ανοιχτά θα παραμείνουν φούρνοι, βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, χασάπικα και γενικώς καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Το ίδιο ισχύει και για αυτά που επισκευάζουν ηλεκτρικές συσκευές και κινητά, αλλά και Ι.Χ. Είτε μιλάμε για μηχανάκια, είτε για αυτοκίνητα.
Στο τραπέζι είναι και η αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας.

Φυσικά, όλοι οι μαθητές θα επιστρέψουν σπίτια τους και τα σχολεία θα βάλουν εκ νέου λουκέτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ