Lockdown: Στο... τραπέζι απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ των δήμων της Αττικής

Gazzetta team
Lockdown: Στο... τραπέζι απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ των δήμων της Αττικής
Το ενδεχόμενο η αυστηροποίηση του lockdown να περιλαμβάνει ακόμα και απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ δήμων, εξετάζεται το τελευταίο διάστημα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες μετά και την αύξηση των κρουσμάτων, άρχισε να «παίζει» δυνατά το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του lockdown που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις κόκκινες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική.

Τα μέτρα που έχουν ακουστεί οτι μπορεί να ληφθούν είναι αρκετά, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση...

  • Να μετατεθεί η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 που είναι αυτή τη στιγμή, στις 18:00. Αυτό ισχύει σε όλες τις κόκκινες περιοχές, όχι όμως στην Αττική, στην οποία μένουν 5 εκατομμύρια άνθρωποι. Το ενδεχόμενο αυτό το άφησε ανοιχτό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όμως παρουσιάζει πολλές δυσκολίες στην υλοποίησή του.
  • Να σταματήσει το click in shop, το να μπορεί δηλαδή να μπαίνει κάποιος σε μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης να ψωνίζει και την καθολική επιστροφή στο lockdown.
  • Να κλείσουν τα καταστήματα όπως κομμωτήρια, περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ.
  • Να επιστρέψουν τα γυμνάσια στην τηλεκπαίδευση. Στο συμβούλιο των ειδικών υπάρχουν φωνές που μιλούν όχι μόνο για γυμνάσια, αλλά ακόμα και για τα δημοτικά και για τα νηπιαγωγεία.

Ανησυχία από τον καλό καιρό

Παράλληλα, υπάρχει έντονη ανησυχία στις τάξεις των ειδικών και λόγω του καλού καιρού που θα υπάρχει στην Αττική τις επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό πως το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς και άπαντες φοβούνται οτι ο κόσμος θα ξεχυθεί σε βουνά και παραλίες, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Για αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο για τα Σαββατοκύριακα να ισχύουν έξτρα περιοριστικά μέτρα, όπως είναι για παράδειγμα η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Κάτι όμως που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι εύκολη υπόθεση η τήρησή του.

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε πως προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Αύριο το πρωί οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν την καθιερωμένη σύσκεψη, θα κάνουν την εισήγησή τους και το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ