«Διαμάχη» για το άνοιγμα της εστίασης: Ποιες είναι οι «κόκκινες» ημερομηνίες για τους επιστήμονες (vid)

Gazzetta team
«Διαμάχη» για το άνοιγμα της εστίασης: Ποιες είναι οι «κόκκινες» ημερομηνίες για τους επιστήμονες (vid)
Δύσκολο σταυρόλεξο το άνοιγμα της εστίασης, οι «κόκκινες» ημερομηνίες που ανησυχούν τους επιστήμονες.

Οι ιδιοκτήτες των μικρών καταστημάτων εστίασης που είναι κλειστά περίπου 3 μήνες, αλλά και όσοι λειτουργούν με delivery και take away περιμένουν πως και πως την ημέρα που θα σηκώσουν ρολά.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στο Open, η εστίαση αναμένεται να ανοίξει τον Μάρτιο ή και αργότερα, ανάλογα με το επιδημιολογικά δεδομένα.

«Μπορούμε δεν μπορούμε θα λειτουργήσουμε, είμαστε τόσους μήνες κλειστά. Οπότε ό,τι και αν γίνει και αν βάλουμε στον εξωτερικό χώρο θα είναι ευνοϊκό για το μαγαζί», λένε κάποιοι ιδιοκτήτες σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Πολλοί επιχειρηματίες επισημαίνουν, ότι τους δυο επόμενους μήνες, οι θερμοκρασίες κάθε άλλο παρά βοηθούν να καθίσει σε εξωτερικό χώρο και να απολαύσει το φαγητό ή το ποτό του. Οι σόμπες, όπως λένε χαρακτηριστικά, δεν βοηθούν και πολύ.

«Με 30% δυναμικότητα σε εσωτερικούς χώρους και αν. Αλλά εξωτερικούς χώρους δεν έχουν πολλά μαγαζιά, π.χ. εγώ, δεν βλέπω τον λόγο που θα πρέπει να ανοίξουν», ανέφερε άλλος επιχειρηματίας.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων με προσωπικό που είναι σε αναστολή και τυγχάνουν των επιδοτήσεων από το κράτος.

«Πόσο να καθίσεις. Τα τραπέζια είναι γυρισμένα, είμαστε κλειστοί, απογοητευμένοι, έχει πάρα πολύ κρύο δεν μπορούμε να καθίσουμε έτσι», ανέφερε άλλος ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες έχουν θέσει στα αρμόδια υπουργεία, «κόκκινες» ημερομηνίες, που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα συνωστισμού σε ανοιχτά μπαρ και εστιατόρια.

Οι ημερομηνίες αυτές είναι:

  • 4 Μαρτίου που είναι η Τσικνοπέμπτη
  • 14-15 Μαρτίου: Κυριακή της Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρα
  • 25η Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ