Η αστυνομία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις: Αναλυτικά τα πρόστιμα

Gazzetta team
Η αστυνομία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις: Αναλυτικά τα πρόστιμα
Η Ελληνική Αστυνομία, με απόφαση του αρχηγού της, απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Με απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ απαγορεύσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις από σήμερα 26 Ιανουαρίου και τις 6:00 έως και την 1η Φεβρουαρίου την ίδια ώρα.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η απόφαση αυτή αφορά όλες τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα.

Για τους παραβάτες ισχύουν τα γνωστά πρόστιμα των 5.000 και των 3.000 ευρώ για τους διοργανωτές και των 300 ευρώ για όσους συμμετέχουν.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

  • *η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,
  • *ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,
  • *η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • *διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • *διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Μεγάλη έκπληξη

Η ανακοίνωση αυτή, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλους, καθώς δεν είχε διαρρεύσει η πρόθεση αυτή της ΕΛ.ΑΣ και όπως είναι λογικό προκαλεί μεγάλα ερωτήματα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που δεν υπήρχε προγραμματισμένη κάποια μεγάλη συγκέντρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ